SITNI BOŽIĆNI KOLAČI KOJI SE LAKO PRAVE: Mekani i slasni, a sastojke skoro svaka domaćica ima u frižideru (RECEPT)

Printskrin / You Tube

Ako se još niste odlučili koji kolač ili tortu da poslužite posle božićnog ručka, naš predlog je da probate ove predivne sitne kolačiće. Mekani biskvit i lagani fil ga čine očaravajućim, a priprema je nikad jednostavnija. A ni sastojci nisu skupi i većina domaćica ih već ima u frižideru.

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 120 g šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 120 ml mleka
  • 120 ml ulja
  • rendana kora 1 pomorandže
  • 100 ml soka od pomorandže
  • 200 g brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 1 kašika sirćeta
SITNI BOŽIĆNI KOLAČI KOJI SE LAKO PRAVE: Mekani i slasni, a sastojke skoro svaka domaćica ima u frižideru (RECEPT) Izvor: Youtube

Za fil:

  • 240 ml slatke pavlake
  • 2 kašike šećera

Za dekoraciju:

  • šećer u prahu (po želji)

Priprema:

Jaja dobro umutite sa šećerom i vanilom. Zatim sipajte mleko i nastavite da mutite, a onda i ulje. Sve dobro sjedinite mikserom, pa dodajte i rendanu koru pomorandže, promešajte. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i lagano sjedinite, a onda sipajte i sirće. Promešajte. Pleh malo nauljite, pa obložite pek papirom. Zatim sipajte smesu i poravnajte. Pecite na 180°C oko 25 minuta. Manjim okruglim kalupom vadite oblike, a preostalo testo lepo izmrvite. Sok od pomorandže malo zagrejte i premažite svaki kolačić. Slatku pavlaku umutite sa šećerom, pa sipajte preko svakog kolačića, a onda pospite izmrvljenim testom.

(Kurir.rs/Stvar ukusa/T.B.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

06:09
Praznična trpeza: Ukus porodičnog okupljanja i sreće  Izvor: Kineska medijska grupacija