Foto: Profimedia

evo šta treba da radite

TRIK KOJIM ĆETE NAJBRŽE ZAGREJATI KABINU AUTOMOBILA: Svi pravimo ovu grešku kada uđemo u kola, a od toga se samo dodatno SMRZAVAMO

Auto

Posle nedelja gotovo prolećne klime, poslednjih nekoliko dana smo svedoci pravih zimskih dana, sa snegom i temperaturama ispod nule. Kada je toliko hladno napolju, prirodno je da u našim vozilima nije prijatno, pa smo prinuđeni da zagrevamo kabinu. Nažalost, zagrevanje automobila ponekad zaista ume da se oduži.

Srećom, postoji vrlo jednostavan trik za zagrevanje automobila.

foto: Profimedia

Iako većina pali automobil nekoliko minuta pre kretanja i pušta grejanja na najjače, postoji još efikasniji način da zagrejete svoje vozilo, prenosi Jutarnji list.

Trusted Automotive Professionals (TAP) predložio je novi i potencijalno brži metod za zagrevanje automobila. Stručnjaci te organizacije tvrde da bi vozači u startu uvek trebalo da smanje temperaturu u kabini na najniži nivo i isključe ventilaciju.

U objavi su napisali:

- Kada upalite auto, pojačavanjem grejanja i ventilacije, samo ćete puštati hladan vazduh u kabinu, bez ikakve koristi. Zato isključite ventilaciju, a nakon par minuta vožnje, postavite klimu na najveću moguću temperaturu i uključite ventilaciju. Tako ćete najbrže zagrejati kabinu. Možda zvuči neobično, ali tako najbolje funkcioniše sistem grejanja automobila‘.

foto: Shutterstock

Vozači koji imaju automatski klima uređaj ne moraju da slede ovaj savet jer će njihovi automobili automatski da regulišu temperaturu, piše DailyStar.

(Kurir.rs/ekapija/A.G.)

Bonus video: