Ručak koji će vas dugo držati sitim, slasan i preukusan, a zdrav je i oduševiće vašu porodicu. Probajte zapečeni spanać sa mlevenim mesom!
Potrebno je:
- 600 g spanaća
- 2 jaja
- 300 g mlevenog mesa
- 1 dcl mleka
- 1 kiselo mleko
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica morske soli
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 kašičica majline dušice
- 1 kašika soka od paradajza
- 1 kašičica bibera
Shutterstock
Priprema:
Sipajte kašiku maslinovog ulja u zagrejan tiganj, pa propržite crni luk. Dodajte mleveno meso, čen belog luka, morsku so i suvi biljni začin pa sve zajedno propržite. Zatim dodajte kašičicu bibera, majčine dušice, kašiku soka od paradajza pa pustite malo da se krčka. Spanać očistite i operite pa stavite u posoljenu, proključalu vodu, dok ne omekša. Onda ga odmah ocedite, iseckajte i pomešajte sa mesom. U pleh sipajte kašiku masinovog ulja pa prespite smesu. Mešavinom od jaja, mleka i kiselog mleka prelijte smesu i pecite oko 20 minuta.
(Kurir.rs/Trpeza/A.G.)
Bonus video: