POSNE SARMICE, PREBRANAC, PODVARAK... Ovo je jela Jelena Karleuša i smršala 10 KG, zbog ove stvari je dovela LINIJU do savršenstva
Jelena Karleuša je uz pomoć korigovane ishrane uspela da smrša 10 kilograma i dovede svoju figuru do perfekcije. Karleuša je poznata kao veliki zagovornik veganske ishrane.
"Godinama sam se zbog stresa prežderavala i nabacila dosta kilograma", rekla je sama za Hit Informer ranije.
"Jednog dana sam se probudila i rekla: 'Dosta je! Tvoje telo nije kanta za đubre.' Potražila sam pomoć nutricionistkinje, koja je ispravila sve moje greške i počela sam zdravo da se hranim", objasnila je pevačica.
Ne jede meso, minimumom životinjskih proteina u obliku jaja, ribe i mlečnih proizvoda, a jede mnogo voća i povrća. Kako je jednom prilikom istakla, nikada nije popila kafu, a pije minimum tri litra vode dnevno, dok slatkiše prezire.
"Često jedem posne sarmice od zelja, koje obožavam, kao i prebranac, turšiju i podvarak bez mesa. Uz takvu ishranu sam za dva meseca izgubila 10 kilograma", ispričala je Jelena. Njen jelovnik nikad ne uključuje meso, Karleuša je već godinama vegetarijanac.
Za doručak obično jede ovsene pahuljice ili nemasni sir sa integralnim hlebom, uz salatu. Uživa i u mafinima s tikvicama. Za užinu jede voće (po 300gr) ili salatu, a za ručak uvek sezonsko povrće. Ako nije doba za podvarak, onda rado jede zapečenu boraniju, grašak ili šampinjone.
Ovo je njen jelovnik:
Prvi dan
Doručak: Nemasni sir 400 grama, dve kriške integralnog hleba, salata
Užina: Dve jabuke
Ručak: Grašak sa povrćem oko 400 grama i salata
Večera: Salata sa tikvicama
Drugi dan
Doručak: Ovsene pahuljice 4 kašike, voćni miks, čia semenke
Užina: 300grama trešanja
Ručak: Zapečena boranija sa povrćem, salata
Večera: Kiselo mleko 360 mililitara i salata
Treći dan
Doručak: Mafini sa tikvicama, salata
Užina: Vitaminska salata sa crvenim kupusom
Ručak: Šampinjoni sa povrćem
Večera: Potaž od povrća
"Obožavamo "zamenu za meso", koja ima identičan ukus kao meso, ali pravi se od proteina graška", otkrila je Karleuša jednom prilikom.
kurir.rs/lepaisrecna
Bonus video: