Jede vam se nešto slatko, a pojma nemate šta bi spremili... Ovog puta možete spremiti čoko keks kocke koje se tope u ustima.
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati postepeno žumanaca i ostale sastojke. Pripremljenu smesu preručiti u pleh od rerne koji smo prethodno obložili pek papirom. Pecite koru 15-20min na 180-200°C.
Sada pripremamo fil. Mleko staviti da prokuva. U drugoj činiji izmešati ,malo mleka od ukupne količine, gustin, šećer i skuvati puding u provrelo mleko. U vruć fil dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi, a zatim ohladiti fil do sobne temperature prekriven folijom kako se ne bi uhvatila korica. Kada se fil ohladio umutiti puter sa prah šećerom i dodati pudingu.
Ispečenu koru prerezati na pola da dobijete dve kore. Koru premazati filom pa prekriti drugom korom i odložiti na hlađenje. Kada se kolač prohladio isecite ga na kocke. Svaku kocku sa strane premažemo sa malo fila i uvaljamo u keks, a odozgo staviti čokoladnu glazuru.
(Kurir.rs/Receptoor/T.J.)
Bonus video: