NAŠE BAKE NIKAD NISU BACALE PRVU VODU U KOJOJ SU KUVALE PASULJ: Kada vidite koliko je KORISNA i vi ćete primenjivati OVAJ TRIK

YouTube/Prinscreen

Jeste li se ikada zapitali kako je izgledalo čišćenje kuće u 19. veku... Bez snažnih hemijskih sredstava za pranje i čišćenje. Pa koristilo se ono što je uvek bilo pri ruci, a to je hrana.

U viktorijansko doba, naprimer, prljave tapete čistile su se hlebom, a podovi svežim mlekom. I tako dolazimo do pasulja. Kod kuvanja pasulja prvu vodu obično bacite i nastaviti kuvati, zar ne?

Pa stari trik za koji su itekako znale naše bake kaže da se to nikako ne sme raditi.

Printscreen/Youtube 
foto: Printscreen/Youtube

Umesto da je prolijete, procedite pasulj i pomešajte s vrućom vodom. Kažu da ova mešavina čini čuda za staklene površine, a vaši prozori i ogledala će zablistati. Poprskajte ih smesom, zatim izribajte sunđerom i na kraju isperite.

Takođe, ova tečnost se može koristiti i za pranje posuđa – a za nešto jači "dezinfekcijski" učinak čak i kod tvrdokornih mrlja u smesu možete dodati malo alkoholnog sirćeta.

(Kurir.rs/Naj žena/T.B.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:50
MIRKA VASILJEVIĆ PRAVILA PASULJ, SARMU I PUNJENE PAPRIKE USRED FRANCUSKE! Tradicionalna kuhinja, OVO je zlatno pravilo u kući! [unpublished] Izvor: Kurir televizija