ZAŠTO MLADOG JOVU ZOVU SRPSKI KRALJ PEČENJA! Otkad je tata rešio da kupcu pošalje bez koski, ne mogu da naseku svinjskih bajadera!

Youtube Printscreen/Emisija Farma

Iako živi na istoku Srbije gde se nalaze skoro sva velika, raskošna i neka od najbogatijih gastarbajterskih sela, nije mu palo na pamet da ide preko

POŽAREVAC - Sad nas traže svuda, po celoj Srbiji! Ali i po inostranstvu... To je tako mami i tati palo na pamet da odrade ovakav vid hrane, a ja sam se trudio da unapredim, gde je bilo loših komentara, ja sam se trudio da popravim. Išli smo i na sajam u Insbruk i tu smo prošli vrhunski sa vrhunskim utiscima stranaca - kaže mladi domaćin Jova, naslednik kraljevstva pečenja iz sela Bare kod Požarevca.

Youtube Printscreen/Emisija Farma 
foto: Youtube Printscreen/Emisija Farma

Seća se i kako je sve počelo, baš u vreme kad je završavao Srednju poljoprivrednu! Baš se tata, veli, tada dosetio da otkošti prase i da ga pretvori u svinjske bajadere, ukusne zalogaje i primamljivo isečene komade čistog mesa.

Youtube Printscreen/Emisija Farma 
Jovino kraljevstvofoto: Youtube Printscreen/Emisija Farma

Oduvek su se oni bavili stočarstvom, gajili svinje, ali sve je došlo na viši nivo kad je njegov otac rešio da se oproba i u poslu sa pečenjarom. Otad su nabavili 6 furuna, a posla ima da ne mogu da postignu pa se Jova ni na šta ne žali - ni na biznis, ni na zaradu, nego na to što je stalno neispavan jer ne može da postigne koliko mušterije traže. Otkad se pročulo za njih ne samo po Srbiji nego i napolju, otad nose i epitet kraljevi pečenja. Na prestolu je sad mladi domaćin Jovan.

Youtube Printscreen/Emisija Farma 
foto: Youtube Printscreen/Emisija Farma

- Potražnja je ogromna, krenuo sam na društvenim mrežama da reklamiram proizvod i sad nas traže svuda, po celoj Srbiji, kaže Jova i dodaje da je sve njihovo od njive do trpeze - ima 60 krmača zbog kojih radi 20 hektara zemlje. jagnjiće otkupljuju tu iz sela jer njih ne gaje, ali samo od proverenih proizvođača.

Youtube Printscreen/Emisija Farma 
foto: Youtube Printscreen/Emisija Farma

Rade i sa velikim restoranima, krsne slave baš i ne ali imaju toliko poznanika koje kad ih zamole moraju da ispoštuju.

Youtube Printscreen/Emisija Farma 
foto: Youtube Printscreen/Emisija Farma

Iako živi na istoku Srbije gde se nalaze skoro sva velika, raskošna i neka od najbogatijih gastarbajterskih sela, nije mu palo na pamet da ide preko. Posla ima da ne može da postigne, legne u pola 4 ujutru i već je u 8 na nogama.

Youtube Printscreen/Emisija Farma 
foto: Youtube Printscreen/Emisija Farma

Raduje ga što može da pruži najbolju hranu, a tužnim ga čini to što nema dovoljno radne snage, ali tu su majka i otac koji uvek uskoče. Otkad je u Insbruku predstavio svoj proizvod tek otad nema minuta odmora jer naši gastarbajteri ne mogu da se zasite Jovinih bajadera!

A do njih u Austriju stižu upakovane u vakuum, u pakovanje koje može da stoji tako deset dana. Jova meso presuje pa oblikuje u bajadere, a kako da dobro ispeče prase naučio je od oca i dede.

Youtube Printscreen/Emisija Farma 
foto: Youtube Printscreen/Emisija Farma

Pred kamerama nije krio i koji je njegov recept, to je "naš sistem a mislim da smo i mi čuli od nekog, nismo mi to izmislili".

ZAŠTO MLADOG JOVU ZOVU SRPSKI KRALJ PEČENJA! Otkad je tata rešio da kupcu pošalje bez koski, ne mogu da naseku svinjskih bajadera! Izvor: Youtube

Ima i novu poslovnu ideju, pa objašnjava i kaže: Pošto se od 25 kila praseta dobije samo 5 kilograma mesa kad se otkošti, i to košta oko 20.000 dinara, Jova ima mnogo otpada.

Naime, kad se otkošti, ima mnogo otpada u vidu kostiju pa je kupio drobilicu da od tih kostiju pravi hranu za kuce i mace.

Raduje ga u što je dobio i novog radnika, jednog dečka koji se iz Beča vratio kući u Srbiju na svoje pa će raditi sa njim.

Kurir.rs/SĐP/Emisija Farma

Bonus video:

This browser does not support the video element.

00:45
EVO KOJA HOLIVUDSKA FACA OBOŽAVA DA JEDE SARME I PEČENJE! Maja Mandžuka iskreno o američkim glumcima Izvor: Kurir