KRMENADLE ALA RADOŠ BAJIĆ! Recept za ručak koji će vas potpuno očarati: Probajte popularno jelo našeg poznatog glumca

Shutterstock, Damir Dervišagić

Glumac, reditelj, scenarista, producent Radoš Bajićveć decenijama hoda daskama koje život znače. Kruna njegove karijere svakako je serija „Selo gori a baba se češlja“. Priznat i uspešan, pet decenija je veran jednoj ženi sa kojom ima sina Nedeljka i ćerku Jelenu. Šumadijsko poreklo značilo je da mora da zna da kuva, tako da je ekspert za rapsodiju od mesa nazvanu krmenadle ala Radoš.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg krmenadli
  • malo krompira
  • šargarepa
  • crni luk
  • karfiol
  • kupus
  • brašno
  • 2 jaja
  • so i biber
  • sirće


Shutterstock 
foto: Shutterstock

Priprema:

Krmenadle očistite od masnoće i dinstajte ih u vodi sa solju i biberom. Kada omekšaju, dodajte povrće isečeno na komade i dolijte još vode. Dodajte sirće i dinstajte još malo. Kada se krompir skuva, umutite dva jaja sa malo brašna. Jajima prelijte krmenadle i stavite ih u rernu da se zapeku.

(Kurir.rs/Trpeza/A.G.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

02:28
PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou "Majke i snajke" objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept Izvor: Kurir televizija