DODIKU SUDI BIVŠA PRIPADNICA ARMIJE RBIH! Iz RS kažu da je Sena Uzunović bila pomoćnik komandanta 45. Brdske brigade (VIDEO)

AP Radivoje Pavicic, sudbih.gov.ba

Prema dokumentima koji su dostupni Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) sudija Suda BiH Sena Uzunović bila je pripadnik tzv. Armije RBiH u 45. Brdskoj brigadi iz Neretvice kao pomoćnik komandanta za pravne poslove.

RTRS navodi se da je ovo je zabeleženo u Zapisniku o uzimanju izjave Tulić Husnije 1993. godine što je zavedeno kao "Vojna tajna i strogo poverljivo".

Među prisutnima su bili Tulić Husnija, davalac izjave, Madžak Šorik, ispred organa bezbjednosti i pomoćnik komandanta za pravne poslove Uzunović Sena.

sudbih.gov.ba 
Sena Uzunovićfoto: sudbih.gov.ba

RTRS je objavio i da je Viktor Nuždić, vršilac dužnosti direktora Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, rekao da sudija Suda BiH Sena Uzunović ne može biti profesionalna i objektivna u predmetu protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, jer je tokom proteklog rata bila aktivni pripadnik takozvane Armije BiH - o čemu postoje materijalni dokazi.

- Ime Sene Uzunović nalazi se i u registru boraca takozvane Armije BiH - izjavio je Nuždić.

Beta 
foto: Beta

Nuždić je danas predočio dokument koji potvrđuje da je Uzunovićeva bila pripadnik takozvane Armije BiH u brigadi iz Neretvice kao pomoćnik komandanta za pravne poslove.

On je napomenuo da se, uprkos ratnoj prošlosti, Uzunovićeva indirektno bavila i zločinima nad Srbima.

DODIKU SUDI BIVŠA PRIPADNICA ARMIJE RBIH! Iz RS kažu da je Sena Uzunović bila pomoćnik komandanta 45. Brdske brigade (VIDEO)  Youtube

Nuždić je podsetio da je 2012. godine tadašnji strani tužilac Džudo Romano obustavio istragu u predmetu "Dobrovoljačka ulica", a nakon toga je Tužilaštvo BiH formiralo predmet za koji je tužilačka komisija trebalo da proceni na koji način će biti rešen.

(Kurir.rs/RTRS/Preneo: N. V.)