DA LI STE NEKADA PROBALI ĆORAVI GULAŠ? Posle ovog jela MORAĆETE DA OMAŽETE TANJIR koliko je ukusno, a evo kako se sprema (RECEPT)

Shutterstock

Ako ne jedete meso ili ga trenutno nemate u frižideru, ne morate se odreći gulaša. Imamo recept za ćoravi gulaš.

Gospođa Mira iz Velike Gorice otkrila je za Pun kufer recept za ćoravi gulaš – odnosno za gulaš od krompira koji je savršeno rešenje kada biste pojeli nešto fino na kašiku, a kod kuće nemate mesa.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Sastojci

  • 750 g krompira
  • 1-2 paprike
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 čen češnjaka
  • 3–4 kašike ulja
  • malo sirćeta
  • so i biber po želji
  • 1–2 kaišike slatke mlevene paprike
  • ½ vezice naseckanog peršuna
  • 1 lovorov list
  • 1 dl kisele pavlake
  • 1 l goveđeg bujona
  • malo mlevenog kumina i usitnjenog majorana

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Priprema

  1. U većem loncu zagrejte ulje, pa na njemu prepržite beli i crni luk narezane na komadiće.
  2. Dodajte im mlevenu papriku, pa sve zajedno zalijte sirćetoom i goveđim bujonom koji ste samostalno napravili ili ste ga dobili od kocke za goveđu supu.
  3. Ako ne jedete ništa životinjskog porekla, u ćoravi gulaš možete dodati i povrtni bujon koji će jelu dati nežniji ukus.
  4. Kada bujon proključa, u njega dodajte očišćeni krompir narezan na veće kocke. Sve začinite solju, biberom, kuminom, majoranom, peršunom i lovorovim listom.
  5. Gulaš kuvajte na laganoj vatri oko pola sata, odnosno dok se krompir ne skuva do kraja.
  6. Pred kraj kuvanja u gulaš dodajte glatko izmešanu kiselu pavlaku.
  7. Gulaš od krompira poslužite s dodatnim kiselom pavlakom i naseckanim peršunom.
  8. Prijatno.

(Kurir.rs/Zadovoljna/A.G.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

05:56
ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio "slatko od slanine": Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI Izvor: Kurir televizija