ZBOG ULOGE U TOMI SKINULA 30 KILOGRAMA: Detaljni jelovnik po danima i recepti koju su Paulinu Manov doveli do SAVRŠENE LINIJE

Marina Lopičić

Glumica Paulina Manov vodila je veliki borbu sa viškom kilograma. Ona je pomoću dijete uspela da skine čak 30 kilograma, a svoje iskustvo je svojevremeno podelila.

Glumica, koju su mnogi zavoleli ulogom u filmu "Toma", Paulina je detaljno opisala svoju dijetu po danima.

Marina Lopičić 
foto: Marina Lopičić

Korigovala ishranu i trenirala

Glumica je uglavnom jela bareno povreće, bez bez soli i ulja, ovsene pahuljice, voće, kikiriki... Takođe, u njenoj dijeti nije bilo mlečnih proizvoda, a ni mesa na početku.

Kasnije je uključila meso u ishrani, a mlečne proizvode nije vraćala. Mršavila je po dva kilograma mesečno i za dve godine se vratila na devojačku liniju.

Ključno u njenoj priči bilo je i vežbanje, a kilogrami se nisu vraćali.

Dijeta Pauline Manov

Dan 1

Doručak: Ovsene pahuljice prelivene sokom

Ručak: Grilovano povrće i pirinač od karfiola

Sonja Spasić 
foto: Sonja Spasić

Potrebno je: 100 g pečuraka, 100 g tikvica, 100 g šargarepe (2 kafene kašike ulja). Za karfiol pirinač: 3 šolje cvetova karfiola, 20 g luka, kafena kašičica ulja.

Priprema: Izgrilovati povrće

Priprema karfiol pirinča: Izblendirati karfiol pa dodati u tiganj gde ste propržili luk na ulju (luk možete i samo da izdinstate bez ulja). Pržiti karfiol sa lukom zajedno još 3 - 5 minuta (umesto da popržite povrće možete ga dinstati u vodi).

Večera: Kinoa sa povrćem

Potrebno je: ½ velike crvene paprike, 2,5 manje šargarepe, 25 g luka, 20 g boranije, 50 g pasulja, 50 g pečuraka, ½ kašike sirćeta, ½ šolje kuvane, kinoe ¼ kašike kapara, aleva paprika.

Priprema: izdinstati povrće na vodi pa pomešati sa skuvanom kinoom. Povrće možete i blago propržiti na jednoj kašiki maslinovog ulja.

PROMO/Aleksandar Kujučev 
foto: PROMO/Aleksandar Kujučev

Dan 2

Doručak: Smuti od spanaća, kivija i čia semenki (ili ovsene pahuljice i sok).

Potrebno je: šolja bademovog mleka, šolja spanaća, ¼ zamrznutih kockica srednje banane, ½ kivija, ¼ jabuke, sok od pola limuna, ½ supene kašike čia semenki, 1 mera proteinskog praha.

Priprema: izblenidrati, ostaviti da odstoji 20 minuta.

Ručak: Supa sa sočivom i slatkim krompirom.

Potrebno je (recept za tri porcije): 200 g slatkog krompira, 1 crveni luk, 1 veza celera, 2 šolje (150 g) brokolija, 1 čen belog luka, 50 g pasulja, 1 konzerva sočiva, 1 konzerva (400 g) paradajz pirea, 4 šolje vode, 1 supena kašika maslinovog ulja (može i bez ulja), 2 supene kašike suvog začina, biber.

Printscreen/Youtube 
foto: Printscreen/Youtube

Priprema: Iseckati povrće. Zagrejati vodu u šerpi, dodati povrće (po potrebi i ulje), preliti paradajz pireom i kuvati 20 minuta.

Večera: Šarena salata.

Potrebno je: 50 g miksa rukole, spanaća, zelene salate, 100 g paradajza, 100 g paprike, 80 g avokada, 40 g maslina, 1/2 konzerve kuvanog crnog pasulja, sok od limuna.

Priprema: Promešati sastojke i preliti sokom od limuna.

Dan 3

Doručak: Kaša sa amarantom jabukama i kruškama.

Potrebno je: ¼ šolje amaranta, ½ šolje bademovog mleka, 1 šolja vode, ¼ šolje iseckanih zelenih jabuka, ¼ šolje iseckanih krušaka, 1 kašičica cimeta, prstohvat muskatnog oraščića.

Priprema: Sipati sastojke u činiju i dobro promešati.

Ručak: Grčka salata i 20 g galeta od pirinča ili heljde.

Marina Lopičić 
foto: Marina Lopičić

Potrebno je: 2 šolje iseckane zelene salate , ½ šole kuvanih leblebija (konzerva), 100 g paprike, 100g paradajza, 100 g krastavca, 20 g maslina, 30 g feta sira, sveža nana-opciono. Za dresing: 15 ml svežeg soka od limuna, beli luk u prahu po želji, biber.

Priprema: Iseći povrće, promešati sastojke i preliti dresingom.

Večera: Pljeskavice od spanaća i kinoe.

Potrebno je (za 5-6 komada): 1 i ¼ šolje skuvane kinoe, 40 g pahuljica, 2 jaja, 100 g ovčijeg feta sira (Ili biljnog sira), 50 g svežeg spanaća, himalajska so i biber.

Priprema: Iseckati jaja, sir i spanać, promešati ih sa ostalim sastojcima i blago začiniti.

Dan 4

Doručak: Smuti od jabuke i banane, parče integralnog keksa.

Potrebno je: 1 šolja soka od jabuke, ½ banane, 1 kivi, 10 jagoda.

Priprema: Ubaciti sve sastojke u blender.

Kurir Televizija 
foto: kurir televizija

Ručak: Pirinač/kinoa/amarant sa brokolijem.

Potrebno je: 1,5 kašika soja sosa, 1 kašika (pirinčanog ili drugog sirćeta), ½ supene kašike gustina, ½ čena belog luka (po želji), ¼ kašičice đumbira, 2 kašike ulja, 2 šolje komadića brokolija, ½ kašičice susama, 15 g pečenog kikirikija, pola šolje kuvanog pirinča.

Večera: Pločice sa humusom i paprikom.

Potrebno je: 30 g proteinskih pločica, 20 g humusa, 120 g crvene paprike, 1/4crvenog luka.

Priprema: Izgrilovati pola crvene paprike i crvenog luka, pa pa dodati na namaz.

Dan 5

Doručak: Smuti od badema i kokosa.

Potrebno je: 1 merica proteina sa ukusom čokolade, ½ kašike nezaslađenih kokosovih ljuspica, ½ šolje bademovog mleka, ½ kašike mlevenog badema, ½ šolje vode.

Firefly Production 
foto: Firefly Production

Priprema: Sjediniti sve sastojke u blenderu.

Ručak: Salata duga.

Potrebno je: 1 šargarepa, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, ½ praziluka, 1 šolja zelene salate, 10 g semenki bundeve, ½ kašike čili sosa, ½ kašike limunovog soka, komad izrendanog đumbira.

Priprema: Iseći povrće, promešati u činiji i preliti limunovim sokom i čili sosem.

Večera: Slana ovsena kaša.

Potrebno je: 30 g ovsenih pahuljica, 150 g pečuraka, crni luk, beli luk (po želji), 1,5 supena kašika ulja, 3 supene kašike parmezana, biber.

Priprema: Pahuljice prekriti sa vodom, kuvati dok voda ne ispari i pahuljice ne omeknu. Tada ih sjediniti sa proprženim pečurkama i lukom.

(Kurir.rs/Blic/A.G.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:51
IZGLEDA KAO HOLIVUDSKA GLUMICA, A UZ TO JE I TOP KUVARICA! Evo kako izgleda PRELEPA takmičarka poznatog šou programa Izvor: Kurir teleivizija