BAKIN KOLAČ JE POSLASTICA NA KOJOJ SU ODRASTALE MNOGE GENERACIJE NA NAŠIM PROSTORIMA: Evo kako se sprema ovaj zaboravljeni dezert
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.
Bake, ali i mame su ga veoma često spremale prethodnih decenija, ali danas i nije toliko popularan. A jedan od tajnih sastojaka u nekim od njihovih recepata bio je i jogurt.
Praktična stvar je i to što možete od galeta za Bakin kolač da napravite i, recimo, sladoled.
PRIPREMA
Prv je potrebno da odvojite belanca od žumanaca, pa posle belanca umutite u čvrst šne.
Posle toga malo po malo dodajte žumanca i celu smesu lepo sjedinite mikserom.
Nakon toga dodajte i šećer i vanilin šećer, pa onda umutite.
Sad je momenat da dipajte jogurt i ulje, a nakon što to lepo promešate - dodajte i prosejano brašno i prašak za pecivo.
Opet sve to umutite da se sve lepo sjedini.
Preostaje vam samo da dobijenu sipate u unapred zagrejan aparat za bakine kolače.
(Kurir.rs/Glossy/T.J.)
Bonus video: