Prste da poližeš

Zapečena pileća krilca sa ćušpajzom od šargarepe

Sastojci

- 4 pileća krilceta
- biozačin
- 1/2 kg šargarepe
- 1 manja glavica luka
- so, biber
- 2 kašike ulja
- 2 dl kisele pavlake

Priprema

Pileća krilca posuti biozačinom i staviti ih u vatrostalnu tepsiju. Sipati dva decilitra vode i decilitar ulja i peći na 200 stepeni u rerni. Za to vreme očistiti šargarepu i luk. Luk iseckati što možete sitnije i u tiganju ga na ulju malo propržiti pa potom dodati i šargarepu iseckanu na tanke kolutove. Posoliti po ukusu i dodati dva decilitra vode. Staviti poklopac na tiganj, smanjiti vatru i ostaviti da se krčka. Kada je šargarepa dopola pečena a voda uglavnom isparila, dodati kiselu pavlaku. Skoro pečena krilca izvaditi iz tepsije, na dno staviti šargarepu i luk pa na njih krilca i sve lepo zapeći na 200 stepeni.