Foto: Starsport©

SUPERLIGA SRBIJE

ZVEZDA SA "POLA GASA" RAZBILA ČUKARIČKI: Dva penala i majstorija Endijaja za ubedljiv trijumf nad "brđanima" (VIDEO)

Fudbal
> 20:09h

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Čukarički sa 3:0 (2:0) u meču 22. kola Superlige Srbije.

Crveno-beli su do ranog vođstva stigli sa "bele tačke" sa koje je u 9. minutu siguran bio Gelor Kanga. Vođstvo domaćina duplirao je Šerif Endijaj u 37. minutu, da bi konačan rezultat postavio Bukari iz penala u 75. minutu.

foto: Starsport©

Iako je meč nosio epitet "derbija kola", tim sa "Marakane" se pobrinuo da se pitanje pobednika reši već u prvom poluvremenu. Pretili su "brđani", ali nedovoljno da ugroze aktuelnog šampiona Srbije koji je do važna tri boda na ovoj utakmici došao bez mnogo muka. Gosti su se tek u drugom delu igre "probudili" i krenuli agresivnije, Omri Glazer je imao pune ruke posla, ali nije morao da vadi loptu iz mreže.

Zvezda je povela već u osmom minutu pogotkom Kange sa penala. Prethodno je kaznenom prostoru Nemanja Tošić faulirao Đorđa Spajića, a sudija je posle gledanja snimka pokazao na belu tačku.

Domaći tim je bio bolji i posle tog gola, propustio je nekoliko prilika, a na kraju je prednost duplirao Endiaje u 36. minutu. In Bom Hvang je lepo uposlio Endijajea koji je obišao golmana Nenada Filipovića, a potom iskosa od stative pogodio za 2:0.

Zvezda je pobedu potvrdila novim golom sa penala u 75. minutu. Ovog puta strelac je bio Bukari, a nakon što je Vranješ napravio prekršaj nad Enidajeom.

foto: Starsport©

Posle 18. pobede od početka šampionata, Zvezda je druga na tabeli sa 55 bodova, odnosno ima bod manje od vodećeg Partizana. Čukarički je i dalje četvrti tim lige sa 35 osvojenih bodova.

Naredni meč Crvena zvezda igra u gostima protiv TSC, dok će Čukarički dočekati Napredak.

FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©

TOK MEČA

2. POLUVREME

90. minut - Nikolić je bio u prilici da postigne pogodak za 4:0, ali je Filipović zaustavio taj snažan šut, polse kojeg je sudija Ivković svirao kraj meča!

82. minut - IZMENA KOD ZVEZDE: U igru ulazi Šljivić umesto Kange.

77. minut - KAKVA ŠANSA ZA ZVEZDU! Bukari šutirao na prazan gol Čuke, ali je lopta otišla tik pored stative...

75. minut - GOL! Bukari zatresao mrežu Filipovića sa "bele tačke".

74. minut - JOŠ JEDAN PENAL ZA ZVEZDU! Ognjen Vranješ skrivio penal!

61. minut - TROSTRUKA IZMENA KOD ZVEZDE! Olajinka, Ivanić i Mimović izlaze iz igre, a na terenu su Lučić, Mijailović i Nikolić.

57. minut - TRI DOBRE ŠANSE ZA ČUKU U 30 SEKUNDI! Odbrana Zvezde je uspela nekako da se izvuče iz nezgodnih situacija, najviše zahvaljujući Glazeru. Sisoko je pretio, izbacio iz ravnoteže Dragovića, a njegove greške uspešno je ispravljao čuvar mreže crveno-belih.

55. minut - ŠANSE ZA ZVEZDU! Kanga iz kornera šutira snažno, ali lopta samo pogađa Vranješa u lice koji je završio na zemlji. U sledećem pokušaju Bukari pokušava sa 20-tak metara, ali Filipović brani.

47. minut - IZMENA KOD ČUKE: Umesto Nikčevića na terenu je Cvetković.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

foto: Starsport©

1. POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena!

37. minut - GOL! Endijaj duplirao vođstvo domaćina! Sjajno je Korejac proigrao saigrača, ovaj izbegao ofsajd zamku, potom obišao golmana gostiju i lagano poslao loptu u mrežu.

35. minut - ŠANSA ZA ČUKARIČKI! Vranješ je poslao dobru loptu ka Adžiću koji ju je primirio grudima, ali je Dragović u poslednji čas intervenisao i otklonio opasnost.

27. minut - BUKARI ŠUTIRAO PREKO GOLA! Stvorila se sjajna šansa da Zvezda povede 2:0! Bukari je loše šutirao i nema ništa od pogotka!

24. minut - PRILIKA ZA GOSTE! Dobar prodor Miladinovića, uspeo je da ostane na nogama i šutira, ali od svega samo novi korner za Čukarički...

17. minut - ŠANSA ZA ZVEZDU! Endiajaj se dokopao lopte i šutirao sa desne strane, slabo, te nije ugrozila golamana Filipovića - zatim je lopta stigla do Ivanića koji ju je loše zahvatio i taj udarac je završio pored gola.

9. minut - GOL! Kanga siguran sa penala!

8. minut - PENAL ZA ZVEZDU!

7. minut - ŽESTOK SUDAR! Spajić na travi, VAR proverava potencijalni penal - pred golom Čukaričkog došlo je do sudara Tošića i Spajića, pa je defanzivac crveno-belih ostao da leži na travi... Ukazije mu se medicinska pomoć!

4. minut - PRVA ŠANSA ZA DOMAĆINA! Prošao je Ivanić po levoj strani, uputio loptu u kazneni prostor, ali je odbrana Čukaričkog bila na visini zadatka.

16.00 - Sudija Marko Ivković je označio početak meča!

CRVENA ZVEZDA: Glazer – Mimović, Spajić, Dragović – Rodić, Kanga, Hvan, Bukari – Ivanić, Olajinka – Endijaj.

ČUKARIČKI: Filipović – Stevanović, Vranješ, Jovanović, Tošić – Sisoko, Docić – Ivanović, Miladinović, Nikčević – Adžić.

foto: Starsport

UOČI MEČA

Domaćin očekuje sjajan ambijent na Marakani i novi spektakl zvezdaša uz ispunjene tribine. Gradski derbi između Crvene zvezde i Čukaričkog godinama unazad privlači veliku pažnju srpske fudbalske javnosti. Bitne bodove osvajali su crveno-beli protiv Čukaričkog na domaćem terenu, a uz to i direktno osvajali pehare u nacionalnom kupu.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević očekuje zanimljivu utakmicu na beogradskoj "Marakani".

"Imaćemo protivnika koji je u vrhu srpskog fudbala, Čukarički je to pokazao prošle godine, kao i prethodnih sezona. Radi se o ekipi koja je igrala grupnu fazu Lige konferencija, što je velika stvar za njih. Imaju izbalansiranu ekipu, dobre mlade, ali i starije igrače. Očekuje nas teška utakmica", poručio je Milojević.

foto: Starsport©

Čukarički je sa dve pobede krenuo u prolećni deo šampionata, Brđani su najpre uspešno odradili posao protiv Radnika u Surdulici (3:0), potom na domaćem terenu u duelu sa Železničarom (2:1). Sa šest maksimalnih bodova ekipa Gordana Petrića dočekaće derbi narednog kola.

"Meč protiv Crvene zvezde treba da bude rasterećenje za naše igrače, da pokažu šta mogu i da se pridržavaju dogovora koji ćemo imati. Što se tiče punog stadiona, imaju ovi momci već dosta iskustva, između ostalog i ove sezone u evropskim susretima. Ne može to da bude opravdanje, može samo da im bude motiv više. Od kako sam došao ovde, uvek im tražim da se rasterete, pa će tako biti i pred ovu utakmicu. Ne smeju da budu nervozni, ali moraju da preuzmu odgovornost. I ako pogreše, treba da nastave dalje, da poštuju dogovor koliko god je to moguće", napomenuo je Petrić.

foto: FK Čukarički / Ivica Veselinov

Crveno-beli ovaj meč dočekuju kao drugi na tabeli Super lige Srbije sa 52 boda, odnosno bodom manje od vodećeg Partizana, dok je Čukarički četvrti sa 35 osvojenih bodova.

(Kurir sport)