ONA JE PRVA ZABRANJENA LJUBAV KRALJA ČARLSA Bila bliska s Kamilom, pa ga upoznala S NJOM i uzrokovala KRALJIČINE NEPROSPAVANE NOĆI

Utrecht Robin/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Život kralja Čarlsa III dugo je intrigirao javnost. Ne samo onaj kao britanskog prestolonaslednika, već i njegov privatni život. Svima je poznat njegov tužni brak s princezom Dajanom, koji je trajao 15 mučnih godina, tokom kojih su više puta prevarili jedno drugo, a upravo najpoznatija ljubavnica u britanskoj istoriji danas je njegova supruga, kraljica Kamila.

Njihova ljubavna priča, koja je počela pre pola veka, poznata je u celom svetu, ali manje su poznate neke druge Čarlsove ljubavi poput Dejl Trajon, zaboravljene kraljeve ljubavnice, koja je tragično skončala nedugo nakon Dajane, ali i Lucije Sante Kruz, njegove prve zabranjene ljubavi, koja ga je upoznala sa ženom njegovog života - Kamilom Parker Bouls. Čarls je za Lucijom navodno ludovao, ali njihova ljubav je bila nemoguća.

Lucija i Čarls upoznali su se i zaljubili dok su bili na Triniti Koledžu, Univerzitet u Kembridžu, gde ju je Lord Reb Batler zaposlio kao asistentkinju. Čarls je bio opijen njenom lepotom, ali i njenim obrazovanjem, jer je bila vrlo uspešan lingvista, govorila je četiri jezika i imala brojne diplome i nagrade na tom polju.

Otac joj je bio čileanski veleposlanik u Londonu i često je putovala s njim. Tako je došla u Englesku, gde je 1969. upoznala Čarlsa. Rasplamsala se obostrana ljubav, ali svima je bilo jasno da ona neće ostati i postati deo kraljevske porodice.

Lucijin rođak je nekoliko godina kasnije rekao britanskim medijima da je to bila "prva prava ljubav" budućeg kralja. Lejdi Elizabet Enson, Čarlsova sestrična i Lucijina prijateljica, deli isto mišljenje. "Ona mu je bila prva prava ljubav u životu", izjavila je jednom prilikom. Princ je bio spreman da ona postane njegova muza. Odveo ju je u Balmoral, upoznao s kraljicom Elizabetom i ostalom brojnom rodbinom. Međutim, čini se da je sudbina imala druge planove za njih dvoje.

foto: Profimedia / HUTCHINSON

"Moj otac je pet godina bio veleposlanik Čilea u Londonu, a onda se vratio u Čile. Ostala sam i pokazalo se da Kamila živi u istoj zgradi. Ona je bila na prvom spratu, a ja na drugom. Postale smo bliske prijateljice jer sam bila sama, a ona je bila vrlo velikodušna i dobra prema meni. Nikada neću zaboraviti prvu proslavu Božića, koju sam provela s njenom porodicom", ispričala je svojevremeno Lucija.

Iako ga je volela, Lucija je znala da nije devojka s kojom će Čarls ostati, pa ga je upoznala sa svojom dobrom prijateljicom Kamilom, a to je bio trenutak koji će zauvek promeniti život budućeg kralja Velike Britanije.

foto: Profimedia

"Kamila je bila jako topla osoba i mislila sam da bi bilo dobro imati je u svom životu. Kad je Čarls jednom prilikom svratio do mene na piće, a ja sam ga pitala ima li šta protiv da dođe i Kamila", prisetila se Lucija Santa Kruz u jednom od retkih intervjua.

Kako biograf Džonatan Dimblbi tvrdi u knjizi o Čarlsovom životu, on je za Kamilom odmah poludeo.

foto: Joshua Bratt / News Licensing / Profimedia

Tada počinje još jedna, pomalo zabranjena ljubav, koja je rušila tabue, pomerala granice i zbog koje je kraljica imala mnoge neprospavane noći. Par se razdvojio nakon godinu dana veze, kad se Čarls pridružio Kraljevskoj mornarici, Kamila se udala za drugog, a Čarls je osamdesetih započeo vezu s Dajanom. Sve ostalo je istorija.

Trebalo je dugo vremena da par, koji nikad nije prestao da se voli, napokon završi zajedno, no uprkos svemu njihova ljubav je uspela da prevlada sve prepreke. Nedugo pre smrti, kraljica Elizabeta je napravila presedan i u iznenadnom obraćanju narodu, izrazila svoju želju da Kamila sedne na tron uz njenog sina. Nekadašnja ljubavnica princa i jedna od najomraženijih osoba u britanskoj javnosti postala je kraljica supruga, a u teškim danima kad se kralj Čarls bori s rakom, ne odvaja se od njega i glavna mu je podrška.

(Kurir.rs/ Glossy/ L. S)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU  Kurir TV