Australijska profesionalna kuvarica Li Holms podelila je tajni recept za omiljenu kajganu pokojne kraljice Elizabete II, a recept joj je dala bliska prijateljica koja je kuvala za kraljicu u Kensingtonskoj palati.
Li je na svom blogu napisala da je kraljica svoj dan volela da započne doručkom prepunim proteina, a ova je kajgana bila baš po njenom guštu. Tajna ove kajgane je u dva neobična sastojka koje je kraljica Elizabeta posebno volela, a to su muskatni oraščić i korica limuna.
Osim toga, kraljica Elizabeta jela je kajganu napravljenu isključivo od smeđih jaja iz organskog uzgoja, a kajganu su morali da spremaju na laganoj vatri, kako bi bila što kremastija. Obično ju je jela uz šolju Erl Grej čaja s malo mleka.
Priprema:
U činiji umutite jaja i mleko i mešajte dok se dobro ne sedine, posolite po ukusu. U tiganju zagrejte maslac ili maslinovo ulje na laganoj vatri. U tiganj dodajte jaja i smanjite vatru, lagano ih lopaticom pomerajući po tiganju da se ne zalepe za dno.
Neposredno pre nego što se počnu da se stvrdnjavaju dodajte im koricu limuna, muskatni oraščić i još malo soli po želji i promešajte. Prebacite na tanjir i odmah poslužite, začinite biberom i naseckanim vlašcem po želji.
(Kurir.rs/Index/T.J.)
Bonus video: