jedite kraljevski

HOĆETE DA JEDETE KAJGANU KAKVU JE KRALJICA ELIZABETA OBOŽAVALA? Tajna je u 2 veoma NEOBIČNA sastojka, a ovo je RECEPT

Foto: Shutterstock, Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Australijska profesionalna kuvarica Li Holms podelila je tajni recept za omiljenu kajganu pokojne kraljice Elizabete II, a recept joj je dala bliska prijateljica koja je kuvala za kraljicu u Kensingtonskoj palati.

Foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Li je na svom blogu napisala da je kraljica svoj dan volela da započne doručkom prepunim proteina, a ova je kajgana bila baš po njenom guštu. Tajna ove kajgane je u dva neobična sastojka koje je kraljica Elizabeta posebno volela, a to su muskatni oraščić i korica limuna.

Foto: Profimedia
foto: Profimedia

Osim toga, kraljica Elizabeta jela je kajganu napravljenu isključivo od smeđih jaja iz organskog uzgoja, a kajganu su morali da spremaju na laganoj vatri, kako bi bila što kremastija. Obično ju je jela uz šolju Erl Grej čaja s malo mleka.

Recept za kajganu kraljice Elizabete

Za dve porcije biće vam potrebni sledeći sastojci:

3 organska jaja

1 žlica mlijeka

1 žlica maslaca ili maslinovog ulja

malo soli i papra

1 žličica ribane limunove korice

prstohvat muškatnog oraščića

malo vlasca za serviranje

Foto: Profimedia
foto: Profimedia

Priprema:

U činiji umutite jaja i mleko i mešajte dok se dobro ne sedine, posolite po ukusu. U tiganju zagrejte maslac ili maslinovo ulje na laganoj vatri. U tiganj dodajte jaja i smanjite vatru, lagano ih lopaticom pomerajući po tiganju da se ne zalepe za dno.

Neposredno pre nego što se počnu da se stvrdnjavaju dodajte im koricu limuna, muskatni oraščić i još malo soli po želji i promešajte. Prebacite na tanjir i odmah poslužite, začinite biberom i naseckanim vlašcem po želji.

(Kurir.rs/Index/T.J.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

05:56
ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio "slatko od slanine": Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI Izvor: Kurir televizija