Ako u kuhinji imate mleko, gustin i jaja već ste na pola puta da napravite specijalit koji će vas oduševiti. Za ovu nesvakidašnju poslasticu trebaće vam svega nekoliko minuta i nekoliko namirnica koje uglavnom svi imamo u kući. Evo recepta:
Sastojci:
- 500 ml punomasnog mleka
- 50 g šećera
- 50 g kukuruznog skroba (gustina)
- narendana kora 1 limuna i 1 pomorandže
- 1 štapić cimeta
- 2 jajeta
- 50 g oštrog brašna
- maslinovo ulje
Priprema
- Na srednjoj temperaturi prokuvajte mleko sa štapićem cimeta, korom pomorandže i limuna, i šećerom. U međuvremenu rastopite gustin u malo mleka, dodajte ga u mleko i nastavite da mešate kako ne bi zagorelo.
- Sklonite s vatre, ulijte u kalupe ili u pleh, pa isecite na kockice kad se dobro ohladi i stisne.
- Kockice aromatizovanog zgusnutog mleka uvaljajte u jaja, pa u brašno. Pržite na maslinovom ulju i pospite s dosta šećera.
(Kurir.rs/Informer/A.G.)
Bonus video: