Žena

SAMARLUK JE STARO SRPSKO JELO: Sprema se od kiselog kupusa i pirinča, a o ukusu ne vredi pričati, to mora da se PROBA (RECEPT)

Shutterstock

Samarluk je staro srpsko jelo od kiselog kupusa i pirinča. U mrsnoj verziji u samarluk se dodaju čvarci.

Sastojci:

glavica kiselog kupusa

100 gr pirinča

glavica crnog luka

nekoliko čenova belog luka

2 dl ulja

kašika ljute aleve paprike

Profimedia 
foto: profimedia

Priprema:

Glavicu kupusa sitno iseckati. Crni i beli luk sitno iseći i propržiti na zagrejanom ulju. Dodati iseckan kupus, pa sve zajedno dinstati oko petnaestak minuta. Za to vreme u posebnoj posudi skuvati pirinač.

Upržen kupus začiniti alevom paprikom, umešati pirinač, pa sve zajedno zapeći u rerni oko pola sata. Služiti dok je toplo.

(Kurir.rs/Sećanja.com/T.J.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:49
POZNATI KUVAJU U EMISIJI "MAJKE I SNAJKE" Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje Izvor: Kurri televizija