Uspeće i potpunim početnicima, a svi će vam tražiti recept.
Potrebno je:
- 300 g keksa sa puterom
- 300 g malina (svežih ili smrznutih)
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g sitnog sira
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- sok od pola limuna
- sveže maline za dekoraciju
Priprema:
U činiji ispasirajte maline viljuškom da napravite pire od malina. Ako koristite zamrznute maline, sačekajte da se malo odmrznu pre pasiranja. U drugoj činiji umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. U trećoj posudi mikserom ili ručno umutite sitan sir, šećer, vanilin šećer i limunov sok. Umutite pire od malina u mešavinu krem sira dok se dobro ne sjedini. U smesu krem sira i malina dodajte šlag. Uzmite kalup za tortu i stavite ravnomeran sloj keksa na dno. Preko keksa prelijte sloj pripremljene kreme od malina. Krem ravnomerno rasporedite preko keksa. Ponavljajte postupak slaganja biskvita i kreme dok ne potrošite sve sastojke, završavajući vrhom torte prekrivenim kremom. Ukrasite tortu svežim malinama odozgo. Stavite tortu u frižider i ostavite da se dobro ohladi najmanje 2-3 sata.
(Kurir.rs/Trpeza/T.B.)
Bonus video: