Osvežavajuća i kremasta poslastica koja se sprema za 15-ak minuta. Može da se napravi kao kolač ili desert u čaši, a priprema je veoma jednostavna.
Ova kremasta poslastica ma grizom i malinama idealna je za sve one koji poste na vodi.
Sastojci:
- 2 kašike šećera
- 4 kašike prezli
- 1 litar vode
- 330 g griza
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 80 g kokosa
- 200 g malina
- 2 kašike šećera
Priprema:
Šećer i prezle upržiti kratko na suvom tiganju i sipati u kalup 20x20 cm ili čaše. Vodu sa šećerom staviti da provri, skloniti sa šporeta, pa lagano dodavati griz uz neprestano mešanje da se ne bi stvorile grudvice. Vratiti na šporet i kuvati na niskoj temperaturi još minut, dva, pa skloniti i dodati kokos. Smesu podeliti na dva dela i prvi sipati u kalup preko prezli. Maline i šećer zajedno prokuvati desetak minuta, pa dodati u drugu polovinu griza i rasporediti preko prve polovine. Kolač ostaviti u frižideru par sati da se lepo ohladi, pa tek onda služiti.
(Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)
Bonus video: