SARME SUZANE MANČIĆ SU NEŠTO ŠTO JOŠ NISTE PROBALI Recept joj je ostavila majka, a tajna savršenog ukusa je u samo JEDNOM SASTOJKU

Shutterstock, Damir Dervišagić

Poznata voditeljka, glumica i pevačica Suzana Mančić, po sopstvenom priznanju, voli da kuva. Kulinarske tajne prenela joj je mama Vera, poreklom Mađarica. Prenosimo vam njen recept, za sarme od kiselog kupusa. Voditeljka smatra da je tajna dobre sarme dobar odnos pirinča i mesa, koje mora da bude mešano, juneće i svinjsko, sa dosta bibera.

Potrebno je:

  • 600 g mlevenog mesa
  • 100 g pirinča
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 glavice kiselog kupusa
  • beli luk
  • šargarepa
  • paradajz
Murat Subatli / Panthermedia / Profimedia 
foto: Murat Subatli / Panthermedia / Profimedia

Priprema

Dve glavice crnog luka propržite na masti. Dodajte 600 grama mlevenog mesa i beli luk. Može da da se narenda i jedna šargarepa, a kad to bude gotovo, dodajte pirinač i počnite da ih zavijate. Kad se poređaju u šerpu, dodajte vodu. U šerpu može da se stavi i ceo paradajz ili paprika. Stavite na laganu vatru, da se kuvaju bar tri sata. Na kraju ih zapecite u rerni, pokrivene preostalim listovima kupusa.

( Kurir.rs / Srbija Danas / Trpeza / T. B )

Bonus video:

This browser does not support the video element.

00:45
EVO KOJA HOLIVUDSKA FACA OBOŽAVA DA JEDE SARME I PEČENJE! Maja Mandžuka iskreno o američkim glumcima Izvor: Kurir