ZADOVOLJAN SAM SPREMNOŠĆU NAŠE VOJSKE, ALI MORAMO JOŠ MNOGO DA RADIMO Vučić o vojnoj vežbi na Pešteru: Ulagali smo u svoju vojsku

Petar Aleksić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas na privremenom poligonu "Pešter" združenoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem Vojske Srbije "Vihor 2024".

Na vežbi su učestvovala kopnena i vazduhoplovna komponenta naše vojske i specijalne snage, a prema brojnosti i raznovrsnosti angažovanih borbenih efektiva jedna je od najvećih i najsveobuhvatnijih koje je Vojska Srbije izvela.

13.33 - Obraćanje Vučića

- Čestitam našoj vojsci, svim pripadnicima naše armije na uspešno izvedenoj vežbi. Moramo da se oslobodimo principa četiri brigade i ovo je način kako bi to trebalo da izgleda u budućnosti. Ono što smo danas mogli novo da vidimo to je mnogo nove tehnike, čak i tenkovi iz rezerve, tako treba da nam izgledaju tenkovi, modernizovani. Videli ste više tipova dronova, od izviđačkih, dronova kamikaza, komaraca i osica. Sada ulazimo u snažniju proizvodnju tog tipa dronova. Zadovoljan sam što su dronovi iz privatnih kompanija obavili dobar posao. Na dobrom smo putu da stvorimo industriju dronova, mogli ste da vidite sve tipove vazduhoplova u naletu i bojevom gađanju. Zadovoljan sam spremnošću naše vojske. Moramo mnogo da radimo, popravljamo, kupujemo, da se oslanjamo dovoljno na našu namensku industriju. Još jednom želim da vam čestitam. Ovo je gotovo sve novo u odnosu na prethodnih 10 godina i to pokazuje koliko je Srbija napredovala i koliko je uspešnija, koliko je ulagala u vojsku.