RECEPT GORICE POPOVIĆ ZA RUSKU HLADNU ČORBU: Ovakva prolećna čorbica definitivno će vas OSVOJITI erupcijom kiselo-slanih UKUSA

Shutterstock, Nemanja Nikolić

Jedna od najboljih srpskih glumica Gorica Popović važi za vrsnu kuvaricu, a s vremena na vreme ima običaj da na društvenim mrežama podeli poneki svoj recept koji njeni pratioci uvek dočekaju sa radošću.

Ona je tako svojevremeno podelila recept za potpuno nesvakidašnju čorbu, a naime reč je o ruskoj hladnoj čorbi.

„Njeno veličanstvo okroška”, napisala je glumica uz fotografiju ručka.

Mnogi su se pitali kako ide recept za ovaj poseban obrok, a glumica je rado odgovorila:

„Skuvati bujon od pola litra vode i kokošije kocke, dobro ohladiti i procediti da se ukloni masnoća. U to dodati 3 čaše kiselog mleka, 150 g seckane praške šunke, dva seckana barena jaja i iseckati 2-3 kisela krastavca. Sve izmešati, dodati seckani peršun i biber po želji. Dobro ohladiti i jesti hladno”, poručila je Gorica.

(Kurir.rs/SrbijaDanas/J.M.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:29
HRANA KOJA JE LEK! Profesor pčelarstva otkrio sve benefite dovoljnog unosa meda: Veoma lako saznajte koja je VAŠA dnevna mera! Izvor: Kurir televizija