Ako ste ljubitelji ribe, ova musaka je kao stvorena za vas.
Glavni sastojci su oslić i tikvice.
Ovaj recept će vam skratiti vaše dragoceno vreme i preskočićete pečenje oslića.
U nastavku donosimo način pripreme musake sa oslićem i tikvicama.
Potrebno je:
- 1 veća tikvica
- 2 krompira
- 1 manja glavica crnog luka
- malo belog luka
- 1 manji koren celera
- 1 šargarepa
- 1 paprika sveža
- malo mlevene parike i mlevenog bibera
- suvi začin
- ulje za prženje
- 200 ml kuvanog paradajza
- 2 kašičice kukuruznog skroba
- 2 krompira
- 2 oslića
Priprema:
Oslića obariti pa ga očistiti od kostiju. Tikvice iseći na listiće pa posoliti i ostaviti 15 minuta pa ocediti tečnost .
U tiganj sipati ulje pa dodati seckan luk, šargarepu,papriku beli luk, koren celera papriku i mleveni biber, pa u to dodati isitnjenog oslića Sve propržiti i izmešati.
Na dno tepsije idu krugovi krompira pa oslić sa povrćem pa krugovi tikvice krugovi pa opet oslić i na kraju listovi krompira.
U kuvan paradajz staviti kukuruzni skrob i izmutiti, dodati malo ulja i preliti. Peći na 220 stepeni C 40 minuta.
Prijatno!
(Kurir.rs/Espreso/J.M.)
Bonus video: