Uskrs je dan koji provodimo sa porodicom, najčešće uz bogatu trpezu. Na trpezi su neizostavni praznični kolač, ali i farbana jaja.
Kako tradicija nalaže od ranog jutra ukućani odmeravaju snage kuckanjem jajima. Ipak, samo jedan može biti pobednik, a ovaj drugi ostaje sa slomljenim jajetom.
Ostaje pitanje šta da radite sa slomljenim jajima? Naročito, ako je takmičenje bilo oštro i razbijeno je nekoliko komada.
Mi vam u nastavku donosimo recept za krompir salatu sa jajima, koja je zdrava, bogata vlaknima, a pravi se od sastojaka koje sigurno imate u kući.
Osim sjajnog ukusa, krompir pripremljen uz minimalno masnoće u kombinaciji sa kuvanim jajima doprineće vašem zdravlju sa više aspekata – od redukovanja apetita, preko pružanja podrške u održavanju nivoa šećera u krvi, pa sve do pozitivnog uticaja na srce i krvne sudove.
Sastojci:
- 4 kuvana jajeta
- 4 srednja krompira
- 1 luk, iseckan
- 1 paprika
- nekoliko kiselih krastavčića
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika senfa
- 2 kašike pavlake
- šaka oraha
- 1 kašika sirćeta
- so i biber po ukusu
Priprema:
U velikoj činiji pomešajte krompir, prethodno skuvan i isečen na kocke, iseckan crveni luk i iseckana jaja. U drugoj činiji umutite maslinovo ulje, senf, pavlaku sirće, so i biber. Prelijte preko salate, doajte seckane orahe i dobro promešajte. Poslužite kao prilog uz neko glavno jelo ili kao lagani obrok.
(Kurir.rs/I.M.)
Bonus video: