NE BACAJTE LJUSKE OD VASKRŠNJIH JAJA: Izmrvite ih i iskoristite ih za TRIK koji će ulepšati vaš dom

Shutterstock

Nakon što pojedete uskršnja jaja, ne morate da bacate ljuske. Postoji način na koji možete da ih iskoristite, naročito ako su vaš dom, terasa ili bašta oplemenjeni cvećem i biljkama.

Ljuska jajeta je pravo bogatstvo hranljivih sastojaka, posebno kalcijuma, što je čini izvrsnim prirodnim đubrivom.

Ako imate baštu, vaš paradajz i paprike će posebno uživati u kalcijumu iz ljuske jaja, ali će i ostale biljke i cveće imati koristi od ovog dodatka.

Profimedia 
foto: Profimedia

Sve što treba da uradite, jeste da izmrvite ljusku i stavite dve do tri kašike u saksiju, odnosno, u zemljište oko biljke, ukoliko ste je posadili napolju.

Takođe, ljuske jaja možete da stavite u vodu. Ostavite ih da odstoje, a zatim tu vodu koristite za zalivanje biljaka.

Na primer, za 12 do 18 jaja, treba vam oko 18 litara vode, odnosno, jedna ljuska za jedan litar vode. Ostavite ljuske u vodi oko nedelju dana pre zalivanja biljaka, kako bi otpustile nutrijente u vodu.

(Kurir.rs/ Mondo/ L. S)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:18
"FARBANJE JAJA NIJE HRIŠĆANSKI OBIČAJ, POSVEĆENO JE BOGINJI IŠTAR!" Verski analitičar izneo šok tvrdnje: Ja nisam za taj običaj  Izvor: Kurir televizija