Nakon što pojedete uskršnja jaja, ne morate da bacate ljuske. Postoji način na koji možete da ih iskoristite, naročito ako su vaš dom, terasa ili bašta oplemenjeni cvećem i biljkama.
Ljuska jajeta je pravo bogatstvo hranljivih sastojaka, posebno kalcijuma, što je čini izvrsnim prirodnim đubrivom.
Ako imate baštu, vaš paradajz i paprike će posebno uživati u kalcijumu iz ljuske jaja, ali će i ostale biljke i cveće imati koristi od ovog dodatka.
Sve što treba da uradite, jeste da izmrvite ljusku i stavite dve do tri kašike u saksiju, odnosno, u zemljište oko biljke, ukoliko ste je posadili napolju.
Takođe, ljuske jaja možete da stavite u vodu. Ostavite ih da odstoje, a zatim tu vodu koristite za zalivanje biljaka.
Na primer, za 12 do 18 jaja, treba vam oko 18 litara vode, odnosno, jedna ljuska za jedan litar vode. Ostavite ljuske u vodi oko nedelju dana pre zalivanja biljaka, kako bi otpustile nutrijente u vodu.
(Kurir.rs/ Mondo/ L. S)
Bonus video: