Danas se proslavlja drugi dan Uskrsa, te se nastavlja takmičenje u kucanju jajima. Kao i u svakom takmičenju jedan može da pobedi, tako je i u kuckanju jajima.
Ipak, ostaje pitanje šta raditi sa jajima koja su se polomila i sa onima, koja su popucala pri kuvanju.
Na receptu će pozavideti i svekrva
Da ih ne biste bacali donosimo vam super ideju kako da ih iskoristite za savršenu salatu za koju mnogi tvrde da je bolja i od ruske.
Sastojci:
- 200 g mesnate slanine
- 4 kuvana jaja
- 100 g pečenih semenki suncokreta
- čaša kisele pavlake
- 2 kašike majoneza
- veza peršuna
- so, biber
Priprema:
Slaninu isecite na kockice, pa je propržite, zatim je izvadite na ubrus da se iscedi i ostavite da se ohladi.
Jaja iseckajte po želji na sitne ili krupne komade.
U dublju činiju stavite pavlaku, majonez, sunokret, jaja, peršun. Sve to sjedinite, pa dodajte so, biber i slaninu. Ponovo sve promešajte i ostavite u frižider na hlađenje.
(Kurir.rs/I.M.)