UMRO MUSTAFA MUSIĆ Bio je vizionar pun entuzijazma: "Definisao je krajolik naše prestonice"

Asocijacija Srpskih Arhitekata Asa

Mustafa Musić, jedan od najistaknutijih srpskih savremenih arhitekata, je preminuo, saopštila je Asocijacija srpskih arhitekata (ASA).

Musićev život, kako je saopšteno iz ASA, bio je posvećen je arhitekturi, ostavljajući iza sebe nasleđe koje će trajati kroz generacije. Musić je svojom predanošću i talentom, kako se ističe, uspeo doseći vrhunce u arhitekturi.

„Njegovi projekti su ne samo definisali krajolik naše prestonice, već su i oblikovali način na koji razmišljamo o prostoru i lepoti. Bio je vizionar čiji su radovi bili spoj funkcionalnosti, estetike i održivosti. Međutim, Musićeva ostavština nije samo u građevinama koje je stvorio. Bio je mentor mnogim mladim arhitektima, deleći svoje znanje i iskustvo s entuzijazmom“, navodi se u saopštenju ASA koje potpisuje arhitekta Slobodan Maldini.

Mustafa Musić je svojevremeno govorio o svojoj arhitektonskoj delatnosti.

"Smisao mog rada i eksperimentisanja u domenu arhitekture predstavlja odraz sazrele svesti o potrebi vraćanja prostoru njegovih imanentnih osobina, bez kojih on prestaje da polaže pravo na atribut arhitektonski", rekao je Musić svojevremeno.

(Kurir.rs/N1)