Piletina je meso koje podržava sve eksperimente sa ukusima koje možete zamisliti. No, uvek je dobro vratiti se onim jednostavnijim, ali provereno fantastičnim receptima, kao što je ovaj za punjeni pileći batak. Uživaćete u njegovoj pripremi, a još više u hrskavoj kožici i sočnom mesu sa odličnim punjenjem.
Sastojci za punjeni pileći batak:
- 4 pileća bataka, bez kostiju
- 200 g narezanog kačkavalja
- 200 g narezane šunke
- senf
- med
- so
- biber
- 70 g istopljenog margarina
Priprema punjenog pilećeg bataka:
Batake stavite na dasku za pripremanje hrane, blago izlupajte čekićem za meso, a zatim biberom i solju začinite obe strane.
Secnite batake tako da napravite "džep" u koji ćete staviti punjenje.
Uzmite list kačkavalja, preko kog ćete staviti dva lista šunke, pa preklopiti kačkavaljem.
Urolajte šunku i kačkavalj, pa ubacite u napravljeni džep u bataku.
U jednoj činiji pomešajte senf sa kašikom meda i pomešajte. Premažite batak sa obe strane.
Ubacite da se peče u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, 35 minuta ili dok meso ne postane zlatnobraon boje.
Ako želite da budu još mekši, uvijte u aluminijumsku foliju i prvih 20 minuta pecite sa folijom, pa je skinite da bi kožica postala hrskavija.
Preporučujemo da meso služite uz caciki salatu.
Prijatno!
(Kurir.rs/Ona/J.M.)
Bonus video: