ZAŠTO TURSKA KAFA U SRBIJI KOŠTA 1.000 DINARA: U istom lokalu domaća je 10 puta jeftinija, a evo i zašto!

Profimedia

U jednom restoranu u Srbiji domća kafa košta 100 dinara, a turska čak 10 puta više, odnosno čak 1.000 dinara!

Vlasnici ovog objekta su u video snimku na Tik Toku objasnili zbog čega je to tako.

Tik Tok Printscreen 
foto: Tik Tok Printscreen

- Kod nas je turska kafa 10 puta skuplja od domaće. Za pripremu domaće kafe se koriste dva kašičice kafe. Za pripremu turske isto. Obe kafe se kuvaju na plinu. U čemu je razlika? Razlika je u načinu poručivanja. Svako ko poruči tursku kafu u lokalu posvećenom Knezu Lazaru zaslužuje da plati 10 puta više - naveli su u objašnjenju, a na snimku su prikazali i kartu pića na kojoj se jasno vidi da domaća košta 100, a turska kafa 1.000 dinara.

Ova objava izazvala je oprečne reakcije ljudi. Dok su jedni podržavali ovaj postupak komentarima kao što su: "Bravo", "Svaka čast", "Tako i treba", bilo je i onih koji su ovaj potez ocenili kao šovinsitički.

- Da li je moguće da i dalje postoje ljudi koji se međusobno mrze zbog vere ili nacije?! - upitao je jedan sugrađanin dok je drugi dodao:

- U narodu se ustalilo da kažu "turska kafa" jer je domaća i nastala zato što su nam je Turci doneli. Pre toga je nismo ni imali!

Neki su ocenili i da kod vlasnika postoje dvostruki standardi:

- Domaća kafa sa čuvenih srpskih plantaža kafe! Verovatno služite i srpsku baklavu, srpske ćevape i srpske tulumbe?! Foliranti!