"PUBERTET NAS JE DRMAO, ZAMIŠLJALE SMO DA JE ISPOD KREVETA NEKI HOROR LIK I VRIŠTALE SMO" Branka Katić o snimanju prvog filma

Cile

Glumicu Branku Katić trenutno gledamo u trećoj sezoni serije "U klinču" gde tumači lik Mire. Otkako se vratila poslom na domaću scenu, dramska umetnica pleni svojim darom i ostavlja utisak kao da je energijom još negde na početku.

Profimedia 
foto: Profimedia

A počela je 1985. godine kada je kao tinejdžerka s 15 godina snimala film "Nije lako s muškarcima" gde je igrala jednu od tri ćerke legendarne Milene Dravić. Sestre su joj bile Dubravka Mijatović i Ana Simić.

- Bile smo ljute tinejdžerke i pubertet nas je drmao do maksimuma. Imale smo običaj da se plašimo i zamišljamo da je ispod kreveta neki od najstrašnijih likova iz horor filova, sećale smo se nekih horor scena i zajedno vrištale. Imale smo svoje igre s internim pravilima. Sve je to bilo jako budalasto i detinjasto ali smo mi u tome beskrajno uživale. Snimanje filma "Nije lako s muškarcima" ostalo mi je u lepom sećanju - opisala je jednom Branka.

Printskrin/jutjub 
foto: Printskrin/Jutjub

Odmah potom, Branka je snimala serije "Bolji život" i "Policajac s Petlovog brda" koje se i dan-danas često repriziraju i rado su gledane.

Inače, Branka je ostavila veliki pečat u filmu "Mi nismo anđeli" gde je igrala kraj Milene Pavlović i Nikole Koje. Upravo je nova serija "U kličnu" spojila sa Kojom ponovo, a ovoga puta igrao joj je supruga.

- Ah, bilo je to davno. Sećam se lakoće igre s Milenom Pavlović i Bojanom Žirovićem, kao i lepe atmosfere na snimanju. "Anđeli" su zaista odličan film i veoma sam srećna što sam igrala u njemu. -A gde je Nikola Kojo, tu je uvek veselo! Zasmejavao nas je i zafrkavao kako jedino on ume. Decu nam igraju Anita Ognjanović i Mihajlo Veruović, poznatiji kao Vojaž.

Promo 
foto: Promo

- Anita je odlična mlada glumica prepuna pozitivne energije i sasvim originalnih glumačkih rešenja, a Mihajlo je već prvog dana snimanja bez ikakvih poteškoća ušao u srž našeg zanata. Bilo mi je fascinantno da gledam kako neko, ko se ranije nije bavio glumom, tako brzo uči i sa puno lakoće i integriteta igra emotivno intenzivne scene koje smo snimali tog prvog dana - otkrila je Branka u velikom intervjuu za TV Ekran i pojasnila da li je važno da se snimaju tinejdž serije i mogu li i one da utiču na vaspitavanje generacija kojima su namenjene.

Promo 
foto: Promo

- Kako da ne, ali ne bih se oslanjala na serije za vaspitavanje, jer ono ipak dolazi prvo iz kuće, od roditelja i porodice. Tu se uči da budeš pošten i pristojan, i saosećajan za ljude oko sebe, spreman da saslušaš i razumeš različite poglede i iskustva. I da ne osuđuješ one koji su različiti, koji drugačije misle, već shvatiš da je naša raznolikost jedna od lepota ovog sveta - zaključila je Branka.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

IZAZOVNA MIRKA VASILJEVIĆ NA CRVENOM TEPIHU BEZ BRUSA! Glumica otkrila kako je bez Vujadina Savića: Uvek nađem nekoga za veče!  Kurir televizija