DOMAĆI SLADOLED SA JAGODAMA PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA: Evo koji TAJNI SASTOJAK slavni kuvar dodaje za ovu kremastu poslasticu

Printskrin/Instagram

Recept za sladoled sa jagodamaDžejmija Olivera uključuje i jedan tajni sastojak!

Džejmi Oliver redovno očarava svojih deset miliona pratilaca na Instagramu, a na Jutjubu ima nebrojene preglede. Nije ni čudo, jer njegovi recepti uvek deluju tako lako, a jela i poslastice izgledaju - kao za slikanje!

Profimedia 
foto: Profimedia

Ovoga puta nas je sve obradovao sladoledom sa jagodama za koji nije potrebna nikakva specijalna oprema. Džejmi ima specijalan sastojak zbog kojeg sladoled bude kremast čak i ako ga držite u običnom zamrzivaču.

Sastojci:

  • 600 gr jagoda (plus dodatak za dekoraciju)
  • 100 gr šećera u prahu
  • 600 gr neutralne pavlake
  • 1 kašičica vanil ekstrakta
  • 400 gr kondenzovanog mleka
  • 50 gr kupovnih puslica
Printskrin/Instagram 
foto: Printskrin/Instagram

Priprema:

Očistite jagode, presecite ih na pola i zagrejte na umerenoj vatri sa prah šećerom i dve kašike vode. Kuvajte 10-15 minuta, dok ne dobijete sirupastu masu. Propasirajte kroz cediljku.

Umutite pavlaku, dodajte kondenzovano mleko i izmrvljene puslice. Sipajte masu u posudu pogodnu za zamrzivač, pa prelijte ohlađenim sirupom od jagoda. Izmešajte tako da ostanu vidljivi potezi kašikom, a sirup neujednačen - negde manje, negde više. Tako dobijate rustičan izgled u stilu koji je proslavio Džejmija Olivera.

Držite u zamrzivaču tri sata. Prebacite sladoled u frižider pola sata pre posluživanja kako bi mogao lako da se servira. Ukrasite jagodama i mrvljenim puslicama.

( Kurir.rs / Lepa i srećna / T.B. )

Bonus video:

This browser does not support the video element.

00:32
Espreso eksperiment: koji sladoled je otporniji na sunce? Izvor: Espreso