PRESLATKE BLIZNAKINJE SA DAUNOVIM SINDROMOM PROSLAVILE MATURU: Devojčice izgledale kao princeze, a njihovoj sreći nema kraja

Instagram Printscreen

Sara Bero iz Podgorice je na društvenoj mreži "Instagram" poznata kao samohrana majka tri devojčice. Kada je imala samo 20 godina rodila je bliznakinje Irmu i Ildu, a obe su rođene sa Daunovim sindromom. Nekoliko godina kasnije rodila je i ćerkicu Inu.

Sara svoje društvene platforme koristi za podizanje svesti o osobama sa Daunovim sindromom, a video-snimci i fotografije njenih ćerkica tope srca. Iako je samohrana majka, Sara je uspela da svoje mezimice izvede na pravi put, te je tako juče sa svojim pratiocima podelila da su Irma i Ilda završile osnovnu školu.

Sara je objavila fotografije na kojima Irma i Ilda poziraju u prelepim haljinama, našminkane i vidno srećne.

- Evo prođe i dan ali mene moje emocije neće i taj neki osećaj. Oka nisam sklopila celu noć i tako dva dana, jela jednom i to tek da bi mogla stajati na nogama. Puno emocija, puno suza i jedan novi neopisivi osećaj. Mnogo sam ponosna na njih dve, koliko su samo juče bile lepe i srećne pune sebe. Puno truda je uloženo u to njihovo samopozdanje, puno truda za taj njihov osmeh... Do kraja života, zauvek nas 4! - poručila je Sara u opisu fotografije sa svojim ćerkama.

Na fotografijama je Sara pokazala kako su se njene devojčice spremile i kakve su haljine nosile. Takođe je istakla ko im je pružio najveću podršku - njihov ujak, Sarin rođeni brat, zajedno sa Sarinim prijateljem.

Sara je poprilično aktivna na društvenim mrežama i veliki je humanitarista. Ona je predsednica i osnivač "Udruženja dece i omladine sa Daunovim sindromom" u Crnoj Gori, koje je regionalnog tipa i sarađuje sa beogradskim udržuženjem.

(Kurir.rs/Blic žena/Preneo: R. K.)