Tikvice nema ko ne voli, a još kad se od njih napravi specijalitet niko ne može da ih odbije.
Sada ćete videti kako Španci prave pržene tikvice i krenuće vam voda na usta, jer je ovo jedan od najlepših recepata i sigurni smo da ćete ga spremati prvom prilikom.
Priprema je jednostavna, a ukus za čistu desetku.
Printskrin YT/Moja kuhinjica Tanja
Sastojci:
- pola limuna
- 2 oprane tikvice
- 1 kašičica mlevene paprike
- malo maslinovog ulja
- so
- 1 glavica belog luka
- biber po ukusu
Priprema:
Tikvice isecite na deblje kolutove, pa ih ispržite na maslinovom ulju. Posolite, pa dodajte mlevenu papriku, biber i beli luk koji ste iseckali.
Pomešajte i iscedite pola limuna. Promešajte i pržite minut.
Prijatno i uživajte u ovom jelu.
(Kurir.rs/Espresso/J.M.)
Bonus video: