OVU PUNJENU PILETINU U PAVLACI IZ RERNE MOŽE DA SPREMI SVAKO: Ukus joj je kao iz restorana, a priprema se vrlo jednostavno i brzo

Dosadila su vam ista jela koje danima vrtite u krug, ne znajući šta bi drugo moglo da spremite za ručak. Evo jednog sočnog recepta koji smo izdvojili za vas. Priprema je jednostavna, a jelo je toliko dobro da će vam svi tražiti recept.

Printscreen YT/MaminaKuhinjica 
foto: Printscreen YT/MaminaKuhinjica

Potrebno je:

  • 400g pilećeg filea
  • 250ml pavlake za kuvanje
  • 250g kačkavalja
  • paprika
  • 2 kašičice vegete
  • 2 kašike senfa
  • biber, so
  • čen belog luka

Priprema:

Piletinu operite, a zatim nožem malo zarežite površinu, toliko da možete ubaciti sastojke, a zatim malo začinite ceo file.

Printscreen YT/ George's Kitchen 
foto: Printscreen YT/ George's Kitchen

U šupljine koje ste napravili ubacite kačkavalj i papriku, koje ste prethodno iseckali na kockice (možete dodati i slaninu). Nakon što ste napunili file, stavite ga u pleh koji ste premazali sa veoma malo ulja.

U posebnu posudu stavite pavlaku za kuvanje, preostali rendani kačkavalj, senf, iseckan beli luk, vegetu i malo bibera, a zatim sve izmešajte.

Smesu koju ste dobili prelijte preko mesa, a zatim stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Meso ostavite nekih 30 minuta da se peče. Nakon što je ručak gotov servirajte ga uz pire ili salatu po želji.

(Kurir.rs/LepaiSrećna/J.M.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

00:52
DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević  Izvor: Kurir