BORIO SE ZA MVP TITULU SA JOKIĆEM I DONČIĆEM, SADA JE POSTAO VELIKI TRAGIČAR! Najbolji košarkaš Oklahome zavio svoj tim u crno

Printscreen

Košarkaši Dalas Maveriksa savladali su Oklahomu (117:116) u šestom meču polufinalne serije Zapadne konferencije i tako obezbedili finale.

Tamo će igrati protiv boljeg tima u sedmoj utakmici Denvera i Minesote, a Luka Dončić i njegov saigrači neće imati ulogu favorita u tom meču. Tako je bilo i protiv Oklahome, kada su zbog velike greške najboljeg igrača tima Šeja Gildžus-Aleksandera stigli do prilike da pobede.

Na samo dve i po sekunde do kraja meča, kanadski košarkaš i najbolji pojedinac u redovima Oklahome napravio je nesmotren prekršaj koji je njegovu ekipu kasnije koštao pobede. Oklahoma je imala minimalnu prednost u tim momentima, a Šej odlučio da faulira Pi Džej Vašingtona. Zakasnio je i zakačio igrača Dalasa dok se on pripremao za šut iz kornera, pa su opravdano dosuđena tri slobodna bacanja.

Vašington je bio precizan iz prva dva pokušaja, a zatim je treće slobodno bacanje namerno promašio kako rival ne bi imao dovoljno vremena da se organizuje za poslednji napad na meču. Morala je Oklahoma da pokuša šutem sa svoje polovine, ali nisu uspeli da pogode i pobede, pa se za Gildžus-Aleksandera, koji se borio za MVP trofej sa Nikolom Jokićem i Dončićem, može reći da je tragičar meča na kojem je ubacio 36 poena.

"Nije trebalo da ga fauliram", rekao je Kanađanin posle meča, ali tada je već bilo kasno da se ispravi greška koja je Dalas odvela u finale Zapadne konferencije. Tim u kojem impresivno igra Luka Dončić gledaće u noći između nedelje i ponedeljka meč Denvera i Minesote, a sedma utakmica te serije odlučiće ko će im biti rival u finalu Zapada.

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Nikola Jokić pred meč protiv Klipersa  Kurir televizija