NEĆE U BEOGRADU, A HOĆE U NOVOM SADU, NIŠU...KONFUZIJA: Aleksićev potpredsednik Miloš Pavlović potkačio kolege iz bivše koalicije

Zorana Jevtić, Damir Dervišagić, BETA MILOS MISKOV, Nemanja Nikolić, Beta Amir Hamzagic, Beta Milan Ilic, Beta Biljana Ljubisavljevic

Miloš Pavlović, kandidat za zamenika gradonačelnika Beograda sa liste "Biram borbu" i potpredsednik NPS Miroslava Aleksića, podsetio je da se "deo kolega iz nekadašnje koalicije Srbija protiv nasilja odlučio da bojkotuje izbore u Beogradu, iako izlaze na izbore u drugim mestima širom Srbije", te da je to, kako je kazao za Danas, "izazvalo konfuziju kod brača."

- Donošenje odluke da se bojkotuju beogradski izbori, a da se izađe na izbore u Novom Sadu i u drugim gradovima i opštinama svakako izaziva konfuziju kod birača. Ko će izaći kao pobednik posle takvih političkih dešavanja i odluka videćemo nakon 2. juna - naveo je Pavlović.

ATAIMAGES 
foto: ATAimages

Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije prokomentarisao je izjavu Zdravka Ponoša, lidera Srca, da je deo opozicije "dugoročno naneo veliku štetu borbi za poboljšanje izbornih uslova".

- Moram da priznam da ne vidim kako bojkot doprinosi borbi niti dugoročno, niti kratkoročno. Mislim da su sve političke stranke koje su se odlučile da bojkotuju izbore u Beogradu, a izađu na izbore u Novom Sadu, Nišu, Zrenjaninu, Valjevu i ostalim gradovima i opštinama po Srbiji, nanele štetu pre svega sebi, a zatim i opozicionoj javnosti, najpre u Beogradu i Beograđanima, a zatim i u ostatku Srbije - poručio je Pavlović.

Kako je rekao, politička odluka mora biti konzistentna "što odluka o bojkotu beogradskih izbora nije i sa pravom otvara pitanje njenog motiva".

- Mislim da su dužni odgovor Beograđanima zašto brane Novi Sad od devastiranja i uništavanja, a Beograd ne - osvrnuo se Pavlović na odluku dela "Srbije protiv nasilja" i koalicije NADA da bojkotuju izbore u Beogradu.