SPEKTAKL NA TRGU REPUBLIKE! 1.000 GITARA U ISTO VREME: Održan "Koncert za rekord"! Mitrovčani svirali i na Prokopu (FOTO)

Kurir, Kurir/D.Š.

Na Trgu Republike u Beogradu danas je održan spektakularan muzički događaj pod nazivom "Koncert za rekord".

Više od 1.000 gitarista iz svih krajeva Srbije okupilo se kako bi zajedničkim muziciranjem postavili nacionalni rekord po broju gitarista na jednom mestu. Ovaj jedinstveni događaj organizovao je Gitar Art Festival, kao deo manifestacije "Beogradski dani porodice".

Kurir, Kurir/D.Š. 
foto: Kurir, Kurir/D.Š.

Jedna od najupečatljivijih priča dana bila je ona o grupi gitarista iz Sremske Mitrovice, koji su se iz svog rodnog grada uputili ka Beogradu vozom. Tokom putovanja, vredni muzičari nisu gubili vreme, već su vežbali i pripremali se za veliki nastup. Svojim entuzijazmom, Mitrovčani su pokazali da ljubav prema muzici ne poznaje granice.

Kurir, Kurir/D.Š. 
foto: Kurir, Kurir/D.Š.

Po dolasku u Beograd, mitrovački gitaristi pridružili su se ostalim učesnicima na Trgu Republike, gde je atmosfera bila ispunjena zvucima gitara i energijom rokenrola. Učesnici su, zajedno sa poznatim muzičarima, stvorili nezaboravan doživljaj za sve prisutne, potvrđujući još jednom da muzika ima moć da spoji ljude i stvori jedinstvene trenutke.

Kurir, Kurir/D.Š. 
foto: Kurir, Kurir/D.Š.

Nakon završetka koncerta na Trgu Republike, Mitrovčani nisu završili sa svirkom. Na povratku kući, odsvirali su mali koncert na železničkoj stanici Prokop, iznenadivši putnike i prolaznike koji su se tamo zatekli. Ovaj improvizovani nastup bio je pravo osveženje i dokazao je da se ljubav prema muzici ne može zaustaviti ni po završetku glavnog događaja.