RAZORNI UDAR UKRAJINSKIH DRONOVA: Pogođena velika ruska rafinerija, odjeknula snažna EKSPLOZIJA (VIDEO)

Printscreen Tweet

Ruska rafinerija nafte Slavjansk u Krasnodarskom kraju oštećena je nakon napada dronom krajem prošle nedelje, izvestila je u ponedeljak državna novinska agencija TASS, pozivajući se na bezbednosnog zvaničnika kompanije.

Šest dronova pogodilo je područje rafinerije nafte u Slavjansku u južnom ruskom Krasnodarskom kraju u ranim jutarnjim satima u nedelju, saopštili su lokalni zvaničnici. Novinska agencija Interfaks javila je da je rafinerija prestala sa radom nakon napada.

„Šteta je pričinjena. Njen obim i veličina će biti utvrđeni“, rekao je u ponedeljak zvaničnik bezbednosti Eduard Trudnev , a prenosi TASS.

Rafinerija u Slavjanskoj je privatni objekat kapaciteta oko 100.000 barela dnevno. Proizvodi gorivo za domaće potrebe i izvoz.

Rusija je zabeležila porast broja ukrajinskih napada na svoju teritoriju otkako su njene snage otvorile novo bojno polje u severoistočnoj ukrajinskoj oblasti Harkov ranije ovog meseca.

(Kurir.rs/ Jutarnji list/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

UKRAJINCI IDU SISTEMOM NAPAD JE NAJBOJA ODBRANA! Miletić: Bitka za Bahmut je za njih važna posebno iz DVA RAZLOGA  Kurir teleivizija