EVO KAKO SAMI DA NAPRAVITE JOGURT: Sigurno će vam uštedeti novac, mališani će ga GARANTOVANO obožavati, malo je reći da je UKUSAN

Shutterstock

Usled ubrzanog tempa života, sve više ljudi bira gotove namirnice umesto pripremanja hrane kod kuće. Ipak, razlika u ukusu između domaćih i kupovnih proizvoda je neosporna, a to posebno važi za jogurt.

Profimedia 
foto: Profimedia

Ono što je veoma važno napomenuti jeste da na ovaj način možete dosta da uštedite jer će količinski ispasti duplo više. Mnoge mlade majka znaju da jedna litra jogurta ode samo za doručak, a na ovaj način ćete ga imati više dana.

Priprema domaćeg jogurta je izuzetno jednostavna, za šta su vam potrebna samo dva osnovna sastojka.

Profimedia 
foto: Profimedia

Sastojci:

  • 2l mleka
  • 200 ml gotovog jogurta

Priprema:

Profimedia 
foto: Profimedia

Prvi korak je zagrevanje mleka u šerpi na srednje jakoj temperaturi, do tačke zagrevanja, ali bez ključanja. Nakon toga, ostavite mleko da se ohladi. Kada se mleko prohladi, dodajte šolju mleka i pola šolje jogurta, pa dobro promešajte dok se jogurt potpuno ne sjedini sa mlekom. Zatim sipajte ovu smesu u preostalo mleko, neprekidno mešajući.

(Kurir.rs/Informer/J.M.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

02:42
OD ŠIPURKA KUVAMO DŽEM, A OVAJ BANAĆANIN GA IZVOZI ZA LEK: Uložio 1500 evra po hektaru, posle samo 4 godine sve mu se isplatilo Izvor: Kurir televizija