možda niste znali

NE BACAJTE PETELJKE OD PAPRIKA: Kuvari savetuju da ih sačuvate i odložite, a evo na koji način možete da ih UPOTREBITE KASNIJE

Foto: T.s.

Leto samo što nije počelo, a samim tim i uživanje u blagodetima koje pruža ukusno povrće i zdrava hrana.

Možda omiljena hrana mnogih tokom vrelih dana su paprike, a ljudi se za njih odlučuju zbog toga što ne stvara težak osećaj u stomaku.

Foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ipak, postavlja se pitanje šta raditi sa peteljkama paprike kada ih očistite. Ukoliko ih bacate pravite veliku grešku.

Iskusni kuvari kažu da ih nikako ne treba bacvati, već da je dovoljno odloižiti ih u kesu, pa u zamrzivač. Peteljke će obogatiti vaš obrok.

Kad dođe zima izvadite peteljke iz zamrzivača i ubacite ih u hranu koju spremate.

Foto: RINA
foto: RINA

Kad spremite jelo i odlučite da ga jedete, peteljke treba da izvadite. Nemojte ih jesti. Njihova uloga je samo da začine i obogate jelo.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:56
OVAJ POLJOPRIVREDNIK IMA POSLA TOKOM ČITAVE GODINE, 24h DNEVNO: Sadi 3 različite kulture, samo na jednoj njivi ima 14.000 zasada Izvor: Kurir televizija