Viktorija Bekam (50) šokirala je svoje fanove prošle nedelje kada je izjavila da joj više nije stalo šta drugi misle o njenom izgledu.
Za nju život je previše kratak da bi brojala kalorije. Poznata dizajnerka koja je već zagazila u šestu deceniju života ceo život je vodila računa o liniji, zdravoj ishrani i redovno se bavila fizičkom aktivnošću. Nedavno je u intervjuu za Gracia magazin istakla da se nikada ne bi odrekla čaše vina i malo užitka.
“Veoma sam disciplinovana i pazim šta jedem, s obzirom na način na koji treniram i kako radim. Ono sam što jesam”, izjavila je Viktorija Bekam.
Inače, bivša članica Spajsi Grls poznata je po činjenici da je poslednjih 25 godina jede isti obrok svaki dan - grilovanu ribu i bareno povrće.
Nije nepoznato da je njen način ishrane izluđivao njenog supruga Dejvida Bekama. Jedini put kada se sećao da je jela nešto “normalno”, tačnije drugačiju vrstu hrane, jeste kada je bila trudna sa ćerkom Harper. Od 2022. godine odlučila je da promeni svoj način ishrane.
"Jedem puno zdravih masti: ribu, avokado, orašaste plodove, takve stvari. Pijem alkohol, osim ako nemam razloga za to. Detoksiraću se od svega tri do šest meseci gde neću da pijem. Prilično sam ekstremna u svemu što radim, bilo da jedem ili vežbam ili pijem ili ne pijem”, rekla je Viktorija za Vog Australija u julu prošle godine.
Slavni šef kuhinje Gordon Remzi otkrio je više informacija o njenim navikama ishrane 2011. godine, kada je Viktorija bila trudna sa ćerkom Harper. Gordon se prisetio da je tražila salatu od dimljene pastrmke i sa prelivom sa strane. Prema meniju, jelo se obično servira sa grejpfrutom, avokadom, crvenim lukom i limunom, ali Viktorija je tražila da dodaci izostanu.
Viktorijine "neobične" navike u ishrani su godinama bile predmet intenzivnog ispitivanja. Tokom UEFA Lige Evrope davne 2004. godine, navodno se držala dijete sa jagodama ispranim mineralnom vodom. Majka četvoro dece ranije je otkrila da neće jesti hranu kuvanu u ulju, puteru ili sosovima i da ne jede crveno meso ili mlečne proizvode. Takođe je otkrila da se zdrava užina za nju sastoji od semenki natopljene organskim aminokiselinama i pečene dok ne postanu hrskave!
Za Telegraf 2019. godine rekla je da "jede tri ili četiri avokada dnevno". Viktorija Bekam je takođe zamenila tradicionalne špagete za začinjene škampe i povrće.
Za kraj ona je takođe priznala da je njena omiljena hrana komad tosta od celog zrna sa solju, a rođendan slavi voćnom tortom, tačnije, lubenicom urezanom u obliku torte.
(Kurir.rs/Mondo/I.M.)
Bonus video: