ZVEZDA TRAŽI GOLMANA, ZAMENU ZA GLAZERA: Dva su kandidata! Prvi je dokazani zvezdaš, a drugi, jedan od najboljih u Superligi!

Starsport/Peđa Milosavljević

FK Crvena zvezda ima u planu da do početka priprema kompletira veći deo igračkog kadra za novu sezonu u kojoj će napasti Ligu šampiona.

Starsport/Srđan Stevanović 
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Posle odluke da klub ne produži saradnju sa Zoranom Popovićem, sportski menadžment kluba je u potrazi za drugim golmanom, koji će biti alternativa Omriju Glazeru. Iako Milan Borjan ima ugovor sa crveno-belima, prema informacijama iz Ljutice Bogdana, on se neće vraćati na Marakanu.

Iz tog razloga, struka je napravila izbor, a u prvi plan iskočila su dva imena. Prvi pik je golman Radnika iz Surdulice Stefan Ranđelović (188, 25), koji je ranijih sezona potvrdio kvalitet u Superligi. Posebno se isticao u mečevima protiv Crvene zvezde i Partizana, kada je bio najbolji igrač Radnika. Specijalitet su mu jedanaesterci, a u meču protiv crveno-belih na Marakani u aprilu 2021, Ranđelović je odbranio penale Filipu Falku i Mirku Ivaniću. Pošto nikada nije krio da je navijač Crvene zvezde, tadašnji golman kluba iz Ljutice Bogdana 1A Milan Borjan poklonio mu je svoj dres.

Starsport/Srđan Stevanović 
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Valja istaći da je Stefan Ranđelović odbranio penal fudbaleru Partizana Bibarsu Nathu posle pet godina i pet meseci, u martu 2023! Izraelac je pre toga u crno-belom dresu i reprezentaciji izveo 29 najstrožih kazni bez promašaja. A, onda mu se desio neverovatni golman iz Prokuplja. Radnik je tada u Humskoj šokirao Partizan i kao "fenjeraš" ga pobedio rezultatom 2:1.

Stefanu Ranđeloviću krajem meseca ističe ugovor sa Radnikom i praktično bi kao slobodan igrač došao na Marakanu. U protekloj sezoni na nekoliko utakmica je bio najbolji igrač Radnika, međutim ni njegove dobre partije nisu pomogle klubu iz Surdulice da se zadrži u Superligi.

Starsport/Srđan Stevanović 
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Drugi izbor struke FK Crvena zvezda jeste golman Novog Pazara Nikola Mirković (193, 32). O njemu imaju zaista visoko mišljenje na Marakani. I on je slobodan u izboru nove sredine, jer mu je istekao ugovor sa klubom iz Raške.

Nikoli Mirkoviću prija interesovanje Crvene zvezde, ali smatra da bi još mogao da brani, te da mu ne bi prijala klupa. Baš iz tog razloga vodi pregovore sa dosadašnjim klubom Novim Pazarom, a ozbiljnu ponudu dao mu je i Čukarički. O svom budućem statusu i ponudi Crvene zvezde, Mirković bi trebalo da odluči u narednim danima.

Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Prema informacijama sa Marakane, mesto trećeg golmana rezervisano je za mladog Ivana Gutešu koji je pokazao zavidan kvalitet u tek završenoj sezoni. Razmatra se i status Miloša Gordića, koji je imao odličnu sezonu u IMT, odakle se vraća sa pozajmice.

Kurir sport

This browser does not support the video element.

Aleksandar Dragović, delije  Kurir