Bila bi šteta da se letnji dani ne ulepšaju najlepšim sezonskim voćem - jagodama i trešnjama. U ovaj brzi i ukusni kolač zaljubićete se na prvi zalogaj.
Shutterstock
Potrebni sastojci:
- 2 jajeta
- 1 šolja šećera
- 2/3 šolje jogurta
- 1/2 šolje ulja
- 2 šolje mekog brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 2 kesice vanilin šećera
- 1/2 kašičice cimeta
- 300 g očišćenih jagoda
- 100 g očišćenih trešanja
Priprema:
Printscreen/DomaćicaZaVas
Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati žumanca. Nakon toga dodati jogurt, brašno, 1 vanilin šećer, pola količine cimeat i ulje. Sve dobro umutiti. Smesu sipati u podmazanu modlu za tortu prečnika oko 23 cm. Jagode iseckati na sitnije komade. Pobacati jagode i trešnje po površini kolača, pa posuti vanilin šećerom i ostatkom cimeta. Kolač peći oko 45 minuta na 150 stepeni. Tokom pečenja proveravati čačkalicom da li je kolač pečen. Kolač služiti sa svežim jagodama i trešnjama.
(Kurir.rs/DomaćicaZaVas/J.M.)
Bonus video: