Foto: Kurir

BEOGRAD NE PAMTI OVAKVE SCENE

OLUJA SE SRUČILA NA BEOGRAD, NEVEROVATNE SCENE IZ BLOKOVA: Usred noći kao da je DAN! (FOTO/VIDEO)

Beograd
> 23:17h

Na Novom Beogradu zabeležene su neverovatne scene koje je napravilo jako nevreme koje je večeras pogodilo veliki deo Srbije.

Gotovo nestvarne scene viđene su na Novom Beogradu, gde je usred noći nebo zablještalo, tako da izgleda kao da je dan.

foto: Kurir

Kako se vidi na najnovijim fotografijama i snimcima, žestoka oluja pogodila je sve delove glavnog grada, a kiša, narodski rečeno, "lije kao iz kabla".

Plјuskovi i grmlјavine tek ponegde mogu biti praćeni gradom, a najnestabilniji dan biće sutra, uz pojavu intenzivnih plјuskova i veće količine padavina za kratko vreme uz krupan grad i olujni vetar.

Prethodno je ove večeri snažna oblačnost sa pljuskovima i grmljavinom zahvatila zapadni deo Srbije, a prvi su se na udaru našli Podrinje i šire područje Loznice.

Podsećamo, prethodno je Ministarstvo unutrašnjih poslova prosledilo upozorenje gradskim i opštinskim štabavima za vanredne situacije za preduzimanje svih preventivnih i operativnih mera u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama, na osnovu najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda za pojavu intenzivnih pljuskova i veće količine padavina za danas i sutra, a koje mogu prouzrokovati potencijalne bujične poplave.

foto: kurir, Kurir

Naime, RHMZ je najavio narandžasto upozorenje na grmljavinske nepogode sa pljuskovima danas poslepodne i uveče, za područje Rasinskog, Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga kao i crveni meteoalarm u ponedeljak, 3. juna, za Pomoravski, Podunavski, Braničevski, Borski i Zaječarski upravni okrug, dok se u svim ostalim upravnim okruzima predviđa narandžasti meteoalarm, stoji u saopštenju MUP-a.

Kurir.rs/Preneo: D. P.