BIZARNO: Nogom udarila o krevet, bolove trpela nedelju dana, a kada je konačno otišla kod lekara saznala je STRAŠNU ISTINU

Printscreen The Sun

Šeron Dalej je rečeno da joj je ostalo još samo 12 meseci života nekoliko nedelja nakon što je slomila nožni prst kada je nogom udarila u krevet.

Uprkos bolu u prstu, otišla je na odmor i šepala nedelju dana.

Po povratku, Šeron je otišla u hitnu pomoć , gde su testovi otkrili da je njen nivo u krvi zabrinjavajuće nizak. Dve nedelje kasnije, 55-godišnjakinji je dijagnostikovan rak stomaka u četvrtom stadijumu .

U početku su se lekari nadali da će to moći da izleče operacijom, ali 17. maja, Šeron je primila poražavajuću vest da je to neizlečivo.

Uz hemoterapiju , ima još 12 meseci života, a bez nje samo tri do šest.

Šeron, koja je odlučila da pokuša da produži svoj život što je duže moguće, rekla je: „Bila sam tamo sa svojom sestrom i bili smo zapanjeni."

Osvrćući se unazad, bivša radnica dobrotvornog sektora iz Brajtona , u istočnom Saseksu , smatra da su njeni simptomi počeli u februaru - ali u to vreme nije razmišljala o njima.

"Osećala sam priličnu mučninu, od čega inače ne patim, i malo me je zaboleo stomak, ali nisam obraćala mnogo pažnje ni na to", rekla je ona.

Prst udarila par dana pred put

U martu se spremala da otputuje na Kanarska ostrva na sedam dana kada je udarila nožni prst o krevet. Pošto ga je ranije povredila, nije ga posebno proverila, nadajući se da će bol nestati dok je nema.

Nažalost, Šeron je provela nedelju šepajući.

Kada se vratila, još uvek nije mogla da hoda, pa se odvezla u bolnicu da potvrdi da nije slomila kost u stopalu.

„Dok sam bila tamo, spomenula sam da imam kratak dah pa su uradili neke krvne pretrage i rendgenske snimke“, rekla je ona.

„Utvrdili su da mi je nivo krvi prilično opao, tako da sam na kraju dobio dve transfuzije, ali nisam baš shvatio šta se dešava.

Utvrđeno da ima čir na želucu

Šeron je imala naknadni pregled sledeće nedelje i primljena je na odeljenje.Daljim skeniranjem je utvrđeno da ima čir na želucu koji je krvario i mogao bi biti maligni.

Njena dijagnoza raka stomaka potvrđena je dve nedelje kasnije.

"Pomislila sam: 'Kako se ovo dogodilo i zašto?'", rekla je Šeron. „Malo sam se osećala umorno, ali sam to pripisala svom mentalnom zdravlju."

„Idem na mamografe i radim uzorke creva, tako da se aktivno proveravam na rak, ali rak želuca jednostavno nije nešto na šta se vrši skrining.

„Verovatno nisam bila najzdravija osoba na svetu, ali nisam bila bolesna – bar nisam tako mislila", kaže ona.

(Kurir.rs/ The Sun/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

KAKO SE DOBIJA RAK GRLIĆA MATERICE! Zakić otkrila: Ne nastaje preko noći, potrebno je 5 do 10 godina da bi nastao  Kurir televizija