NAJBRŽE, NAJRELEVANTNIJE I NAJPOUZDANIJE INFORMACIJE S LICA MESTA - KURIR IZVEŠTAVA ZA VAS SA EVROPSKOG PRVENSTVA U FUDBALU!

Kurir

Još malo je ostalo do početka Evropskog prvenstva u fudbalu, koje će ove godine biti održano u Nemačkoj. Ljubitelji fudbala već sitno broje i s nestrpljenjem očekuju nastupe svojih favorita na ovom takmičenju.

Ovim povodom Kurir će izveštavati za vas iz minuta u minut preko svih svojih kanala komunikacije - svakodnevno nekoliko strana o Euru 24 u dnevnim novinama Kurir, oko 50 vesti dnevno na portalima (kategorija Euro 2024 na sajtu, kao i potkategorija Euro 2024 u okviru kategorije Sport na sajtu), uključenja naših novinara u Puls Srbije i Vesti na Kurir televiziji.

Veliko otvaranje, kao i prva utakmica, dogodiće se u Minhenu, 14. juna, na Alijanc areni. Prvu utakmicu na ovom prvenstvu odigraće reprezentacije Nemačke i Škotske. Očekuje se određena vrsta spektakla, koji će ljubitelje vrhunskog fudbala uvesti u jednomesečnu avanturu s velikim finalom 14. jula na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Evropsko prvenstvo u Nemačkoj igraće se u deset gradova - Minhenu, Berlinu, Hamburgu, Lajpcigu, Diseldorfu, Dortmundu, Frankfurtu, Gelzenkirhenu, Štutgartu i Kelnu.

Na ovom Evropskom prvenstvu nastupiće 24 najbolje evropske reprezentacije, koje će, raspoređene u šest grupa sa po četiri tima, odigrati oko 50 planiranih utakmica, a reprezentacija koja brani titulu je selekcija Italije. Ukupan nagradni fond ovog događaja je 331 milion evra, dok budućeg šampiona Evrope očekuje nagrada od 28 miliona evra.

Naša reprezentacija, koja je izborila učešće na ovom takmičenju, potencijalno će igrati u dva grada. Veliki dan za srpski fudbal na ovom prvenstvu je već dva dana nakon otvaranja, 16. juna, kada se naša reprezentacija sreće sa Engleskom. Ova utakmica će biti odigrana u Gelzenkirhenu.

Naredne planirane utakmice reprezentacije Srbije su 20. i 25. juna (prva sa Slovenijom, druga sa Danskom), a obe se igraju u Minhenu.

Pratite sve informacije u vezi sa Evropskim prvenstvom u fudbalu na Kurir portalu, u dnevnim novinama Kurir i kroz priloge na Kurir televiziji! Izveštavaćemo pravovremeno i verodostojno! Bićemo u Nemačkoj umesto vas!