Ukoliko već niste probali ovaj specijalitet, sigurno će vam postati jedno od omiljenih jela. Pržene njoke, koje su unutra mekane a spolja hrskave, u kombinaciji sa božanstvenim kremastim sosom čista su desetka.Sastojci:
- 500g piletine
- 1 luk
- 1 crvena paprika
- 2 kašike koncentrovanog paradajza
- 300 ml mlečne pavlake za kuvanje
- 2 kašike ulja (može i maslinovo)
- 1 kašičica soli, bibera i slatke aleve paprike
- 500g svežih njoka
Priprema:
1. Meso usitniti, luk i papriku iseći žilijen (na trakice) 2. U zagrejan tiganj sipati ulje, zatim dodati meso i pržiti kratko na visokoj temperaturi, dok ne dobije zlatkastu boju. Dodati so i biber, smanjiti temperaturu, a potom i luk i papriku, pa pržiti još 2 minuta. 3. Zatim doliti koncentrovani paradajz, promešati i dodati mlečnu pavlaku za kuvanje. Ponovo začiniti uz so, biber i alevu papriku. 4. Sos kuvati od 10 do 15 minuta na laganoj vatri, dok ne postane kremast. Dok se sos kuva, u drugom tiganju, na malo ulja, ispržiti njoke. 5. Za serviranje: u tanjir staviti njoke, preko ili pored njih sos.
Prijatno!
(Kurir.rs/SlatkaDomaćica/J.M.)
Bonus video: