Svakome od nas se desilo da mu ostane viška hleba koji danima premeštamo po kuhinji pre nego završi u kanti za đubre.
Malo ko zna da upravo od ove namirnice možemo napraviti sočni obrok koji će oduševiti celu porodicu. Za sočnu pitu od starog hleba potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, a veoma se brzo pravi te je pogodna i za obrok na brzinu.
Sastojci:
- nekoliko kriški starog hleba
- 2 manja struka praziluka
- jedna kisela pavlaka (180 ml)
- jedno jaje
- 1 dl jogurta
- 50 gr narendanog tvrdog sira
- so, biber, susam
Priprema:
Stari hleb iseći na kriške, pa svaku krišku na pola i ispeći i potopiti u malo vode doh gleb upije. Kada leb upije vodu, staviti ga u tiganju na veoma malo ulja, da porumeni sa obe strane. Staviti u manju podmazanu vatrostalnu posudu. U isti tiganj u kome je prepečen hleb, staviti očišćen i iseckan praziluk i propržiti dok praziluk ne dobije zlatkastu boju. Odmah rasporediti preko hleba.
Posebno, dobro promešati jaje, pavlaku i jogurt, posoliti i preliti preko složenog hleba. Posuti susamom i staviti u rernu, na 180 stepeni, da se zapeče. Kada porumeni, posuti narendanim sirom i ostaviti u vrućoj rerni da se sir otopi.
(Kurir.rs/Coolinarika.com)
Bonus video: