ZASTRAŠUJUĆE! VOJSKA UKRAJINE MESEČNO GUBI 50.000 LJUDI: Putin o gubicima ruskih i ukrajinskih trupa

Shutterstock, PJF Military Collection / Alamy / Alamy / Profimedia, Us Army /Us Army / Zuma Press / Profimedia, AP Sergei Bobylev, PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da su gubici Ruske Federacije u Ukrajini nekoliko puta manji od gubitaka Kijeva.

"Sa potpunim poverenjem mogu da vam kažem da su naši gubici, posebno ako se radi o, nažalost, nenadoknadivim gubicima, naravno nekoliko puta manji nego na ukrajinskoj strani“, rekao je Putin na sastanku sa predstavnicima medija.

"Po pravilu, niko uopšte ne govori o tome, a ako i priča, obično iskrivljuje stvarne brojke“, rekao je Putin na sastanku sa predstavnicima medija.

Odnos nenadoknadivih gubitaka vojnih snaga u Severnim vojnim oblastima Rusije i Ukrajine je približno jedan prema pet, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Približno ako govorimo o nenadoknadivim gubicima, onda je odnos: jedan prema pet... Upravo je to ono što je povezano sa pokušajem totalne mobilizacije u Ukrajini, jer su gubici na bojnom polju veoma veliki“, rekao je Putin. .

„Prema našim proračunima, ukrajinska vojska gubi oko 50 hiljada ljudi mesečno", rekao je Putin

Putin u sredu, na marginama SPIEF-a, razgovara sa čelnicima velikih međunarodnih novinskih agencija, uključujući i predstavnike neprijateljskih zemalja.

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu (SPIEF) održava se od 5. do 8. juna.

Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo. P. P.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

ŠTA SU DOGOVORILI MAKRON I SI ĐINPING? Eksperti iznose šok tvrdnje: Moguće potpuno primirje u Ukrajini i pojasu Gaze OD JULA?  Kurir televizija